Informatie aanvragen
FBC

Zakelijke stoelhouders genieten van ‘legendarische Klassieker’

De Klassieker, het is de titanenstrijd tussen Feyenoord en Ajax die de harten van de voetbalsupporter sneller doet kloppen. Ook die van de zakelijke stoelhouders van Feyenoord. Zondag waren zij getuige van een historische 6-2 overwinning in De Kuip en dat zorgde voor vreugdevolle taferelen in het Maasgebouw.
08a80abf5286b178d469423f974daf85_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
e4f3df5110c20199a593a6ea69ab731b_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
e2b03ddfa06d4d3e71e76fbf6c348a35_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg

Het is zondagmiddag even na vijf uur. Feyenoord heeft zojuist aartsrivaal Ajax van de mat geveegd en in het Maasgebouw is de sfeer opperbest. De zakelijke relaties van de club weten elkaar te vinden en netwerken ging nog nooit zo makkelijk. De historische 6-2 overwinning (de op één na grootste zege op Ajax ooit) zorgt voor een opperbeste stemming bij de houders van de Business Seats en Maas Seats.

In Brasserie De Kuip is het nog gezellig druk. Marcel Harmsen (Stabilo International) staat in het etablissement na te genieten van de eclatante zege. ‘Het besef dat ik erbij ben geweest is mooi’, aldus Harmsen. ‘Ik gunde het de jongens zo. Je ziet dat ze zich enorm kunnen opladen en dan boven zichzelf uit stijgen.’ Ook de sfeer op de Maas Seats en de andere vakken in het stadion hielp volgens hem enorm. ‘De twaalfde man geeft zo’n flinke boost. Iedereen leeft mee.’

‘Legendarische wedstrijd’
Een van die (zakelijke) supporters is Jan Moree (BPD Ontwikkeling), die in de Business Lounge geniet van een sandwich. ‘De temperatuur steeg met de minuut op de tribune, voornamelijk van de spanning’, geeft Moree toe. ‘Die keelsnoepjes die ik had meegenomen komen nu wel erg goed van pas. Zes doelpunten, daar word je helemaal schor van.’ Ondanks die uitstekende voorbereiding had Moree geen zege verwacht. ‘Vaak gaat het net mis tegen Ajax. Maar op een gegeven moment hadden ze gewoon niks meer te vertellen. Deze Feyenoord – Ajax komt echt in het rijtje legendarische wedstrijden.’

Historisch en legendarisch, het zijn slechts twee woorden die deze Klassieker beschrijven. Maar ze zijn treffend, zo blijkt ook in de zakelijke ruimtes, waar de stemming opperbest is. Over een maand treffen Feyenoord en Ajax elkaar weer, ditmaal in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Wederom een prachtig moment om netwerken te combineren met een wedstrijd van Feyenoord.