Informatie aanvragen
Business

Zakelijk arrangement Johan Cruijff Schaal: spanning maakt plaats voor euforie

Ruim 230 zakelijke stoelhouders van Feyenoord zagen zaterdag hoe het eerste elftal van hun club de Johan Cruijff Schaal veroverde ten koste van PSV. Na negentig minuten (0-0) en een zenuwslopende strafschoppenreeks (5-6) was de ontlading groot op vak DD in het Philips Stadion.

Na de beslissende strafschop van Jordy Clasie kwam alle spanning op het zakelijke Feyenoord-vak eruit. Die spanning bouwde zich gedurende de middag geleidelijk op tijdens het speciale Johan Cruijff Schaal-arrangement. 

'Geweldige entourage'
In de Sjef van Run-zaal, gelegen op de eerste verdieping van het Philips Stadion, zetten de Feyenoorders deze zonnige zaterdag de toon. De zakelijke relaties van Feyenoord doen zich te goed aan een drankje en er wordt een buffet geopend. Terwijl her en der discussies plaatsvinden over de vermoedelijke uitslag, krijgt Francis Roeffen (Best Barrel Trading) een biertje aangereikt van een mede-Business Clublid. ‘De entourage hier is geweldig’, aldus Roeffen, die niet kan wachten tot de wedstrijd begint. ‘Ik ben Feyenoorder in hart en nieren, ondanks dat ik geboren ben in Den Bosch. Altijd als ik Rotterdam binnenkom voelt het als thuiskomen.’ Het lid van de Feyenoord Business Club en houder van Comfort Seats hoopt uiteraard op een Rotterdamse zege, net als de tweehonderd man om hem heen. ‘Al die familieleden van mij die voor PSV zijn moeten niet teveel plezier hebben vandaag’, aldus de Brabander met een knipoog.

Vol vertrouwen
Plezier straalt vlak voor de wedstrijd van de gezichten van Martine Kok, Milko Perdijk en zijn zoon Beau af. Zij zijn op uitnodiging van PingProperties afgereisd naar Eindhoven. Waar Kok wat gespannen is voor de wedstrijd, is Perdijk vol vertrouwen. ‘Feyenoord kan goed voor de dag komen op basis van inzet’, aldus Perdijk. Kok knikt goedkeurend. ‘Meestal heeft hij wel gelijk, maar ik ben toch wat voorzichtiger.’

Juichen, klappen en zingen
Eenmaal op de tribune ziet het drietal dat Feyenoord inderdaad goed voor de dag komt. Beide ploegen krijgen kansen, maar gescoord wordt er niet. Strafschoppen moeten de beslissing brengen. De tweehonderd aanwezige zakelijke relaties van Feyenoord zijn vanaf de tweede ring getuige hoe doelman Justin Bijlow zich ontpopt tot man van de wedstrijd door twee PSV-penalty’s te stoppen. Het zorgt voor veel gejuich, geklap en gezang vanuit vak DD, waar de stemming er heel de wedstrijd al goed in zit.

'Honderd procent tevreden'
Zo maakt spanning na afloop plaats voor opluchting en blijdschap in de Sjef van Run-zaal. Jan Corsten (Auto Corsten) heft met enkele andere zakelijke relaties het glas op het succes van Feyenoord. ‘Ik ben vannacht een paar keer wakker geworden van de spanning’, aldus de ondernemer uit het Brabantse Mariahout, die in zijn woonplaats wordt omringd door PSV’ers. ‘Vooraf was ik een beetje bang dat het fout ging, maar wat hebben we een geweldige doelman. Ik ben honderd procent tevreden over deze dag.’ Het euforische gevoel heerst bij meer zakelijke relaties, die trots zijn op wéér een prijs van Feyenoord. Gezamenlijk stappen zij de bussen in naar het even verderop gelegen parkeerterrein in de wetenschap dat (zakelijk) Rotterdam de toon heeft gezet in Eindhoven.