Informatie aanvragen Inlog FBC
Evenementen

Topkokdiner met Terry Priem: een ware belevenis

Culinaire hoogstandjes en topentertainment, het waren de hoofdingrediënten van het Topkokdiner. Voorafgaand aan de zaterdagavondwedstrijd Feyenoord – De Graafschap genoten 150 gasten van een viergangendiner verzorgd door topkok Terry Priem en een optreden van zangeres Davina Michelle.
06b9159869ca3548ab849d26e7fb605c_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
772b41c53b645e2b057bd0e27942d297_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
835c8738391a1ca9492279c4ecc22ba7_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg

Priem heeft een duidelijke missie als het op eten aankomt: ‘Het moet een belevenis zijn’, aldus de voormalig chefkok van Restaurant Allure, die onlangs overstapte naar Gastrobar Ster. In zijn missie slaagt hij ruimschoots. Priem en zijn team schotelen de gasten een culinair hoogstaand diner voor. Zo genieten de aanwezigen onder meer van een voorgerecht bestaande uit geschroeide coquille, paddenstoel, truffel en pastinaak. Ook het hoofdgerecht (Chateaubriand, knolselderij, rode kool, kruidnagel en eendenlever) kan op veel enthousiasme rekenen bij de gasten aan tafel.

Fijnproever
‘Dit is echt genieten’, oordeelt Jan van Leenen (CLDN), die zichzelf een echte fijnproever noemt. ‘Ik kende zijn restaurant nog niet, maar binnenkort ga ik het zeker bezoeken.’ Ook Andre van Huisstede, die is uitgenodigd door de firma Vlierodam, komt superlatieven tekort. ‘Het is helemaal te gek hier. Lekker eten, goede wijn en ook nog eens een fantastische zangeres.’

Davina Michelle
Van Huisstede doelt op Davina Michelle, de zangeres die onlangs een dijk van een hit scoorde met het nummer ‘Duurt Te Lang’. Als Michelle net na het hoofdgerecht de Puck van Heelzaal inloopt vallen de gasten stil. De imponerende verschijning is inmiddels een gevestigde naam in de muziekindustrie. En terecht, zo blijkt een half uur later. De zangeres brengt op fantastische wijze haar grote nummer één-hit en enkele covers ten gehore, waaronder ‘You’ll Never Walk Alone’.

‘Als je haar stem hoort is dat waanzinnig’, aldus Van Leenen. ‘In combinatie met het eten echt een hoogtepunt. En dan moet de wedstrijd tegen De Graafschap nog beginnen.’ Na het dessert (chocolade boswandeling) en een afsluitende kop koffie maken de gasten aanstalten om zich richting de zakelijke stoelen te begeven. Uitmuntend eten en hoogstaand entertainment, het Topkokdiner is de beleving die Terry Priem altijd hoopt te creëren.

b