Informatie aanvragen
Feyenoord 1

Teleurstellend gelijkspel voor Feyenoord in Waalwijk

Feyenoord heeft voor de derde keer in een week tijd gelijkgespeeld. Na Sparta Rotterdam (1-1) en Dinamo Zagreb (0-0) werd ook RKC Waalwijk niet verslagen. In Waalwijk redde Ridgeciano Haps een punt voor het team van Dick Advocaat: 2-2.

Dat de midweekse wedstrijd in Kroatië zich nog liet voelen werd al snel duidelijk bij Feyenoord. João Teixeira moest zich al voor rust laten vervangen, terwijl Advocaat direct na rust ook twee wissels doorvoerde. Zonder Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop bleek het even zoeken voor de ploeg, die voor rust voldoende mogelijkheden had gecreëerd maar oud-Feyenoorder Kostas Lamprou niet had weten te passeren.

RKC, dat voor rust amper iets had in te brengen, kwam na de pauze zelfs op voorsprong. Cyril Ngonge kon vrij uithalen en deed dat snoeihard en loepzuiver, waardoor hij Justin Bijlow kansloos liet. Nicolai Jørgensen poetste die treffer weg door na ruim een uur spelen de gelijkmaker te verzorgen. De spits schoot de bal eerst op de paal, maar in de rebound was het alsnog raak. Direct na zijn goal liet hij zich – zoals het zich liet aanzien geblesseerd – vervangen.

Daardoor moest Feyenoord in een flink gewijzigde formatie (met Christian Conteh en Jordy Wehrmann, die hun officiële debuut maakten) op zoek naar de doorbraak. Die werd niet gevonden en opnieuw was het RKC dat profiteerde. Invaller Ola John speelde zich vrij aan de linkerkant en schoof de bal in de tachtigste minuut in de hoek. Feyenoord had geen tijd om de teleurstelling te verwerken, want het moest naar voren om nog kans te maken op een resultaat. Dat kreeg de formatie van Advocaat dankzij een opleving van Ridgeciano Haps.

De linksback kapte naar binnen en krulde de bal in de rechterhoek. Een aanzet tot een slotoffensief bleek het niet, want dat kwam in het Mandemakers Stadion niet van de grond. Het punt dat Feyenoord meenam uit Waalwijk was er daardoor eentje met een nare bijsmaak. Komende donderdag heeft de ploeg al de kans om de eer te herstellen. Wolfsberger AC komt dan voor de tweede groepswedstrijd van de Europa League op bezoek in De Kuip.

  • #rkcfey
  • Christian Conteh
  • Jordy Wehrmann
  • Ridgeciano Haps
  • Nicolai Jørgensen