Informatie aanvragen

Spektakel blijft uit bij remise FC Twente

De tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is doelpuntloos geëindigd. Feyenoord en FC Twente wisten op een paar uitzonderingen na niet gevaarlijk te worden voor vijandig doel. In een Kuip, waar er voor het tweede weekend op rij tropische temperaturen werden gemeten, bleef het spektakel uit.

Het team van Dick Advocaat wist de sterke eerste helft van vorige week niet te herhalen. Al snel werd duidelijk dat het tempo lager lag dan in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, en dat zorgde ervoor dat grote kansen en gevaarlijke counters uitbleven. Verdediger Bart Nieuwkoop wist met twee diepgaande acties nog wel kansen te creëren voor zijn ploeggenoten. Met twee knappe passes kregen Marouan Azarkan en Jens Toornstra de kans om de openingstreffer te maken, maar hun pogingen wisten doelman Joël Drommel niet te passeren.

Nick Marsman bleek alert te blijven, want hij voorkwam een doelpunt van Queensy Menig die met een schot van afstand het doel van Feyenoord onder vuur nam. De vingertoppen van Marsman raakte de bal net aan waardoor de bal tegen de lat belandde in plaats van de netten.

De tweede helft verliep niet anders. Advocaat wijzigde zijn elftal op 8 verschillende plekken na rust en in de beginfase leek het tempo iets hoger te liggen. Echter, de bal ging al snel wat langzamer rond en grote kansen bleven uit. In de slotfase van de wedstrijd kwam Feyenoord nog drie keer voor het doel van FC Twente door het tempo met een niveau te verhogen. De kleine kansen die daaruit volgden leverden geen treffer en het eindsignaal volgende niet veel later. 0-0 eindstand nadat spektakel uitbleef in De Kuip.

Cup of Traditions
Op zaterdag 22 augustus speelt het team van Dick Advocaat in Duisburg om de Cup of Traditions tegen Borussia Dortmund en MSV Duisburg. In de Schauinsland-Reisen-Arena worden die dag drie wedstrijden van twee keer een half uur gespeeld. MSV Duisburg en Borussia Dortmund openen tegen elkaar, waarna Feyenoord twee keer in actie komt. Eerst tegen Borussia Dortmund (16:45 uur) en als afsluiter tegen de organiserende club MSV Duisburg (18:00 uur).

Beide wedstrijden tegen de Duitse clubs worden live uitgezonden, zodat de supporters het toernooi toch vanuit Nederland kunnen volgen. Zodra hierover meer duidelijk is, zal dit uiteraard worden gedeeld op de officiële clubkanalen.