Informatie aanvragen
FBC

Rotterdamse saamhorigheid onder de Spaanse zon

De Feyenoord Business Club heeft het jaar afgetrapt met een memorabele reis naar Marbella. Zestig FBC-leden genoten vijf dagen lang van de perfecte mogelijkheid tot netwerken onder de aangename Spaanse zon. Uiteraard werden de verrichtingen van het eerste elftal – dat een trainingskamp belegde in Marbella – op de voet gevolgd.

Een trainingskamp waar netwerken, saamhorigheid en gezamenlijke clubliefde de boventoon voeren, zo kan de FBC-reis naar Marbella kort samengevat worden. Het is goed toeven deze dagen in het mondaine stukje Spanje, dat bekend staat om zijn uitgestrekte stranden, culinaire hoogstandjes en perfect onderhouden golfbanen.

Optimale omstandigheden
Niet alleen hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst kan deze dagen spreken over optimale omstandigheden om zijn team voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, ook de leden van de Feyenoord Business Club hebben alles voorhanden om het netwerken te combineren met het aangename. Zo is vijfsterrenhotel Guadalpin Banús optimaal gelegen ten opzichte van de bruisende jachthaven Puerto Banús en is het activiteitenprogramma uitgebalanceerd.

Golfen
Zo krijgen de meegereisde leden onder meer de mogelijkheid om het nabij gelegen Málaga te ontdekken per fiets en te golfen op La Zagaleta, een prachtige en zeer exclusieve baan in de heuvels van Marbella. Frank Leliveld (Thijs Standbouw) is één van de golfers die afslaat op La Zagaleta en is diep onder de indruk. ‘Je hebt hier geloof ik wel tachtig banen, maar deze is zo speciaal met de hoogteverschillen en de manier hoe het is aangelegd. Eigenlijk kun je het niet uitleggen. Dit moet je meemaken.’
 

'Het is hier toch een soort reünie en dat komt de saamhorigheid enorm ten goede.'

 

039f9bc401681144cc956e803d2767fb_2000_2000.jpg
73989c30fdc4d244dfee696456f37024_2000_2000.jpg
79813bfca943d9c27efbe098f46d60bb_2000_2000.jpg
Meet and greet
Na de bijzondere ervaring op La Zagaleta ontmoet de FBC de selectie van Feyenoord in het spelershotel. Ook niet bepaald alledaags te noemen. Tijdens de informele meet and greet wensen de Business Clubleden de spelers en staf succes voor de aankomende oefenduels tegen Borussia Dortmund en Karlsruher SC. ‘Zo dichtbij de spelers komen vind ik het mooiste aan de reis’, bekent Leon van Ballegooijen (STONE-DSGN), die net als vorig jaar geniet van de activiteiten én de gezellige groep. ‘In de afgelopen seizoenen heb ik veel FBC-leden leren kennen. Het is hier toch een soort reünie en dat komt de saamhorigheid enorm ten goede.’

Ook John Meuldijk (Juist! Druk & Print) geniet van het netwerken onder de Spaanse zon. ‘Je spreekt elkaar op een andere manier en doet ondertussen ook nog zaken.’ Op ‘trainingskamp’ gaat dat vanzelf, ziet Meuldijk. ‘Je babbelt, golft en drinkt wat met elkaar. Dan heb je het vanzelf over werk.’


Oefenduels
In Marbella draait het deze dagen echter om meer dan werk. De Feyenoord Business Club is bij beide oefenduels van Feyenoord aanwezig en ziet de ploeg een prima wedstrijd spelen tegen Borussia Dortmund, de koploper van de Duitse competitie. Een dag later (zaterdag) zitten de FBC-leden aan de rand van het veld als de selectie oefent tegen Karlsruher, een duel dat bovendien gewonnen wordt. ‘Een leuke ervaring, zeker in combinatie met het heerlijke weer’, aldus Meuldijk over het laatstgenoemde duel.

Wij-gevoel
Hoe diep de liefde voor de club zit bij de leden van de Feyenoord Business Club blijkt eens te meer in Marbella. ‘Uiteindelijk ben je allemaal supporter. Dat feit komt altijd terug tijdens de reis’, aldus Leliveld. Bijvoorbeeld onderweg naar de wedstrijden. De FBC-leden zingen clubliederen in de bus. ‘Dit wij-gevoel bevalt mij dus zo’, bekent het FBC-lid.

Clubliefde en saamhorigheid, het gaat uitstekend samen met netwerken en genieten, zo blijkt in Marbella. De FBC is klaar voor de tweede seizoenshelft, waarin weer diverse bijzondere activiteiten gepland staan. Zo vindt op dinsdag 5 februari de FBC Netwerklunch plaats. Ook hier zal, net als in Marbella, op hoog niveau genetwerkt worden.