Informatie aanvragen
Partnerships

Rotterdam The Hague Airport en Feyenoord gaan samenwerking aan

Rotterdam The Hague Airport is vanaf heden Official Airport van Feyenoord. De Rotterdamse luchthaven wordt binnenkort voorzien van een Feyenoord Fanshop en diverse uitingen op prominente plekken. De naam Rotterdam The Hague Airport zal te zien zijn op de led-boarding rondom het veld van De Kuip. ‘Gaaf dat iedereen die Rotterdam via de luchthaven binnenkomt nu direct tegen Feyenoord aanloopt’, aldus commercieel directeur Mark Koevermans.
Met de samenwerking komt een lang gekoesterde wens van Koevermans in vervulling. ‘Voor mij als geboren Rotterdammer is dit het vliegveld waar ik als kind met mijn ouders op vakantie ging. Rotterdam The Hague Airport is een icoon in de regio, net als Feyenoord.’ Een uitstekende reden om de samenwerking aan te gaan, vindt Koevermans.

Voorbeelden
Vliegvelden in het buitenland gelden als voorbeeld voor de club. ‘Als je in Barcelona en Biarritz aankomt op de luchthaven loop je direct tegen de sporticonen van de stad aan. Wij laten nu zien dat Feyenoord de club van Rotterdam is.’ De luchthaven heeft een sterke regionale binding. Meer dan de helft van de reizigers komt uit het Rijnmondgebied of brengt hier een bezoek vanuit het buitenland. ‘Reden genoeg om hier een kleine Fanshop te openen en zichtbaar te zijn’, aldus Koevermans.

Regio van Feyenoord
Ron Louwerse, directeur van Rotterdam The Hague Airport, is ook zeer tevreden over de bekrachtigde samenwerking. ‘Voor ons is zichtbaar zijn in de wereld van Feyenoord belangrijk’, legt hij uit. ‘Zo willen we de relatie met alle partijen in de regio onderhouden. De meeste passagiers hebben sympathie voor Feyenoord, dus dan ligt het voor de hand om de samenwerking met Feyenoord aan te gaan. Bovendien komen er steeds meer toeristen naar de stad. Zij zullen beseffen dat ze in de regio van Feyenoord zijn aangekomen.’

Nu de samenwerking is bekrachtigd zullen de uitingen langzaam maar zeker zichtbaar worden op de luchthaven. Naar verwachting opent de officiële Feyenoord Fanshop medio oktober haar deuren.