Informatie aanvragen
Business

Principeakkoord: Nieuw contract voor Jørgensen tot 2022

Feyenoord heeft met Nicolai Jørgensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. De 28-jarige Deens international zet na zijn vakantie zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot 2022 aan de club verbindt. Het huidige contract van de spits loopt tot medio 2021.

Prijzen
Sinds de komst van Jørgensen in de zomer van 2016 van Deens landskampioen FC Kopenhagen naar De Kuip is Feyenoords prijzenkast behoorlijk aangevuld. In zijn eerste drie jaar in Rotterdamse dienst won Feyenoord de landstitel, de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Goals
Met 21 Eredivisiedoelpunten en 14 assists had Jørgensen in zijn eerste seizoen een groot aandeel in de 15e landstitel uit de clubgeschiedenis. De Deen werd in 2016-2017 bovendien topscorer van de Eredivisie. In totaal staat de teller voor de spits van Feyenoord nu op 48 treffers en 22 assists in 104 officiële wedstrijden, waaronder twee in de Champions League.

Getergd
Technisch directeur Sjaak Troost benadrukt vooral het goede gevoel dat hij heeft overgehouden aan de gesprekken in aanloop naar deze verlenging: ‘Mooi dat Nicolai na een seizoen dat door blessures niet gebracht heeft wat hij ervan gehoopt had er hier weer vol voor wil gaan. Hij is getergd en wil zich samen met Feyenoord revancheren voor vorig seizoen. Nicolai geeft hiermee een goed signaal af aan de andere spelers.’

Signaal
De nieuwe hoofdtrainer Jaap Stam is ook erg blij met het verlengde commitment van de spits van Feyenoord: ‘De club en Nicolai geven hiermee een mooi signaal af. Nicolai heeft bewezen tot een van de topspitsen van de Eredivisie te behoren. Met zijn ervaring, technische kwaliteiten en fysiek kan hij samen met de andere aanvallers het verschil maken voor Feyenoord. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.’

Denemarken
Na deelname aan het WK met Denemarken in de zomer van vorig jaar hoopt Nicolai zich later dit jaar met zijn land te plaatsen voor Euro 2020. In de EK-kwalificatie groep D stonden begin juni nog twee wedstrijden tegen Ierland (1-1) en Georgië (5-1 winst) op het programma, waardoor de 41-voudig internationaal pas later aan de zomerstop kon beginnen. Waar de voorbereiding van Feyenoord op maandag 24 juni begint, sluit Jørgensen op 8 juli aan bij de selectie.