Informatie aanvragen
Feyenoord 1

Petrovic keert terug als assistent-trainer bij Feyenoord

Zeljko Petrovic is weer terug op de plek waar hij zijn trainerscarrière ooit begon. Feyenoord en de 54-jarige geboren Montenegrijn zijn een éénjarig contract overeengekomen dat hem tot medio 2021 aan de club bindt.

Door het vertrek van Said Bakkati, die koos voor een avontuur bij FC Cincinnati in de Major League Soccer, was er een vacante positie ontstaan op de bank van Feyenoord. Die is door de komst van Petrovic nu weer opgevuld.

‘Het is fijn dat we onze staf weer compleet hebben,’ aldus Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord. ‘Petrovic is een ervaren assistent-trainer die heeft bewezen een goede combinatie te vormen met Dick Advocaat. We hebben er alle vertrouwen in dat Zeljko er samen met de overige stafleden voor gaat zorgen dat Feyenoord komend seizoen top presteert.’

Petrovic zelf is blij om weer terug te zijn op het oude nest. ‘Vijftien jaren zijn voorbij gevlogen. Ik heb veel van de wereld gezien, veel ervaringen opgedaan. Die neem ik nu allemaal weer mee naar Rotterdam. Ik ga er alles aan doen om de successen die Feyenoord boekt sinds de komst van Advocaat komend seizoen door te zetten.’

In seizoen 2004-2005 was Petrovic al eens assistent-trainer in Rotterdam-Zuid, destijds onder trainer Ruud Gullit. Daarna was hij onder meer actief als hoofdtrainer van RKC Waalwijk en ADO Den Haag en als assistent-trainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland, waaronder Anzji Machatsjkala, Sunderland AFC en FC Utrecht.