Informatie aanvragen
Feyenoord 1

Feyenoord wint overtuigend in Tilburg na sterke tweede helft

Feyenoord begint de maand oktober met een overtuigende overwinning tegen Willem II. De wedstrijd kende een stroef begin, maar in de tweede helft moesten de Tilburgers het onderspit delven na doelpunten van Bryan Linssen en Steven Berghuis.

 

Feyenoord begint de maand oktober met een overtuigende overwinning tegen Willem II. De wedstrijd kende een stroef begin, maar in de tweede helft moesten de Tilburgers het onderspit delven na doelpunten van Bryan Linssen en Steven Berghuis.

Feyenoord begon de wedstrijd met een elftal dat noodgedwongen op verschillende plekken was gewijzigd. Daardoor begon Uros Spajic vandaag aan de wedstrijd met nog weinig trainingen achter de rug. Het elftal leek last te hebben van de veranderingen en begon niet goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een treffer van Evangelos Pavlidis, die scoorde uit een hoekschop van Willem II.

De achtervolging op de gelijkmaker was van korte duur, want Ridgeciano Haps sloeg al snel toe. De linksback positioneerde zich goed in vijandelijk strafschopgebied en verwerkte een goede pass van João Carlos Teixeira tot een doelpunt.

Eerste treffer Linssen
Na verschillende kansen over en weer wisten de ploegen niet met een voorsprong richting de kleedkamers te gaan. Die voorsprong kwam er uiteindelijk snel na de start van de tweede helft toen Bryan Linssen zijn eerste treffer voor Feyenoord maakte met een knappe volley. Hij luidde daarmee een sterke fase inmet grote kansen. Linssen – die vandaag op de spitspositie speelde – kreeg nog twee grote kansen, maar profiteerde niet van deze momenten.

Berghuis wederom trefzeker
Steven Berghuis wist zijn kansen wel te benutten en zorgde met een goed geplaatst schot voor de 1-3 voorsprong op aangeven van João Carlos Teixeira. In het laatste kwartier liet de aanvoerder weer zijn klasse zien toen hij een blunder van doelman Robbin Ruiter benutte. Hij nam de bal af, legde deze goed klaar en schoot knap van afstand raak.

Overig positief nieuws
Naast de overwinning kende deze zondag nog een ander positief moment. Tyrell Malacia is onlangs hersteld van zijn blessure en mocht vandaag invallen van Dick Advocaat. Ook Orkun Kökcü – die eerder last had van een lichte blessure – kreeg nog speelminuten van de hoofdtrainer.

De volgende Eredivisiewedstrijd van Feyenoord wordt op zondag 18 oktober gespeeld in De Kuip. Het team treft dan stadgenoot Sparta Rotterdam en kan zich opmaken voor een derby in een leeg stadion.