Informatie aanvragen
Business

Feyenoord sluit overeenkomst voor voetbalscholen in Jordanië

Feyenoord wil de komende jaren voetbalscholen openen in Jordanië. Binnen vijf jaar moeten er, in samenwerking met Northwood Group, meerdere scholen verrijzen in het koninkrijk. Gedurende het seizoen 2019-2020 hoopt de club haar eerste voetbalschool in de hoofdstad Amman te openen.

Osaid Hamdan, CEO van de Northwood Group kijkt ernaar uit om Feyenoord naar Amman te halen. ‘Het is een grote naam met een rijke historie’, aldus Hamdan. ‘We zijn trots om een dergelijke naam naar onze regio te halen.’

Toevoeging
Ook Feyenoord is verguld met de samenwerking. ‘We zijn blij dat we in Jordanië een geweldige partner hebben gevonden’, aldus manager International Relations Gido Vader. ‘Het is een prachtige toevoeging aan onze huidige activiteiten, aangezien onze partner vastberaden is om het opleidingsniveau in het land omhoog te krikken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te starten.’

Trainingsmethodiek
Als onderdeel van de overeenkomst zullen de trainers van Feyenoord een aantal keer per jaar richting Jordanië reizen om daar de trainingsmethodiek van de club uit te leggen. ‘We zijn blij dat we als eerste bedrijf van Jordanië een dergelijke overeenkomst hebben met een grote club als Feyenoord. Door de Nederlandse mentaliteit te combineren met de Jordaanse tradities moet het voetbal in het land en het Midden-Oosten een impuls krijgen’, aldus Hamdan.

Vier continenten
De overeenkomst in Jordanië is een volgende toevoeging aan het internationale programma van Feyenoord. De club is nu structureel actief in vier continenten. Feyenoord heeft al partnerships in China (Feyenoord Viva Football Academies), Japan (Urawa Red Diamonds), Vietnam (Hoang Anh Gia Lai) en de Verenigde Staten (St. Louis Scott Gallagher, Florida Premier FC en Tennessee SC). Daarnaast heeft de club voetbalscholen in Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Polen.