Informatie aanvragen
Business

Opbeurend telefoontje voor senioren seizoenkaarthouders

De afgelopen paar dagen zijn meerdere seizoenkaarthouders op leeftijd verrast met een telefoontje van hun favoriete voetbalclub. Sommigen van hen kregen zelfs stadionspeaker en voormalig Feyenoord-spits Peter Houtman even aan de lijn.

Feyenoord heeft 31.000 seizoenkaarthouders, waarvan ongeveer 2.000 ouder dan 66 jaar. Omdat juist de senioren in de samenleving door de huidige sociale isolatie dreigen te vereenzamen, leek een telefoontje wel op zijn plaats.

De belletjes leveren veel bijzondere verhalen op. Fans halen herinneringen op: over de glorieuze Europacup I-overwinning van vijftig jaar geleden, dat de onderlinge band tussen de supporters zo goed is en dat ze na al die jaren nog steeds kippenvel krijgen van het gezang in een volle Kuip.

Ook vertellen ze hoe de landelijke gezondheidscrisis hen raakt, dat ze er ondanks alles het beste van proberen te maken en dat het fijn is dat kinderen, kleinkinderen en buurtgenoten zo begaan zijn.

En natuurlijk: voetbal wordt gemist. Hoewel er unaniem begrip is dat gezondheid een streepje voor heeft op voetbal, staat een bezoek aan een Feyenoord-wedstrijd hoog op het verlanglijstje.