Informatie aanvragen
FBC

Musical All Stars heel herkenbaar voor FBC-leden

‘Samen is niet alleen’. Het is een uitdrukking die geldt op het voetbalveld én in het zakenleven. De Feyenoord Business Club combineerde beide werelden dinsdagavond met een bezoek aan de musical All Stars in het Nieuwe Luxor Theater. Veel FBC-leden herkenden zich in het verhaal, waarin voetbal als een metafoor voor het leven wordt gezien.
Wilskracht, overtuiging, doorzettingsvermogen en teamgeest. Het is allemaal nodig om successen te boeken. Op jacht naar dat succes worden vrienden gemaakt, passies gedeeld en nederlagen geïncasseerd. In het Rotterdamse theater herkent Etienne Odems (Sluyter Logistics) de typische taferelen van het amateurteam en ziet hij parallellen met het zakenleven. ‘Het contact tussen de mensen herken ik wel’, aldus Odems, die zelf ook jarenlang voetbalde. ‘De instelling van de aanvoerder, de persoon die de kar trekt, komt me bekend voor. Hij regelt niet alleen veel bij zijn voetbalteam, ook in het zakenleven is hij actief. Dat klopt wat mij betreft wel.’

Saamhorigheid
In het vriendenteam Swift Boys 8, dat iedere zondagochtend schittert op slecht gemaaide velden, is aanvoerder en zakenman Bram de spil in het web. Hij regelt de shirts, belt zijn teamgenoten over de verzameltijd en houdt waar mogelijk de gemoederen in bedwang. Als een ware manager probeert hij het team bij elkaar te houden. ‘De onenigheid die altijd over niks gaat is herkenbaar’, aldus Paul Verhagen (A&M Recycling) na afloop in de foyer van het Nieuwe Luxor Theater. ‘Maar uiteindelijk overwint toch de saamhorigheid, dat is het leuke ervan.’Uiteindelijk overwint toch de saamhorigheid, dat is het leuke ervan.
Kleedkamerhumor
De alom aanwezige saamhorigheid heeft Dennis Berns (Doornbos Equipment) ook meegemaakt. Niet alleen in het zakenleven, overigens. ‘Veel van de hier aanwezige leden hebben wel in een vriendenteam gezeten. Dan weet je wat kleedkamerhumor inhoudt. Dat kan heel ver gaan’, aldus een schaterende Berns over de streken van Swift Boys 8 en zijn eigen vriendenteam uit het verleden. Van een hilarisch teamuitje tot keihard onderhandelen over wel of niet stoppen met het spelletje, All Stars de musical staat bol van de herkenning. In combinatie met het dinerbuffet en de mogelijkheid tot netwerken kan er gesproken worden van een memorabel evenement van de Feyenoord Business Club.

FBC-agenda
November belooft een drukke maand te worden voor de leden van de Feyenoord Business Club. Allereerst de, inmiddels uitverkochte, reis naar Milaan (Inter – FC Barcelona inclusief meet & greet met Stefan de Vrij) op 6 en 7 november. Eveneens op 6 november staat de FBC Netwerkborrel op de agenda. Een zeer bijzondere editie waarbij de kennismaking met de multiclub Feyenoord centraal staat inclusief een heuse basketbalclinic. Na afloop is er een inspirerende presentatie en natuurlijk de mogelijkheid om het netwerk uit te breiden. FBC-leden kunnen zich hier aanmelden voor het evenement.