Informatie aanvragen
Evenementen

Mooie opbrengst tijdens Spaans getint Feyenoord Galadiner

Het traditionele Feyenoord Galadiner op het veld van De Kuip heeft dit jaar 674.125 euro opgebracht voor de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De cheque met het mooie bedrag werd donderdagavond laat aan Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en algemeen directeur Jan de Jong overhandigd, aan het eind van weer een geslaagde editie van het jaarlijkse gala.

Spaanse sferen
Wie zich aan het begin van de avond via de spelerstunnel en de rode loper richting het feestgedruis op de middenstip bewoog, bevond zich al snel in Spaanse sferen. Met een glas cava in de hand, een heerlijk zonnetje op het gezicht en overal opdoemende rode en gele kleuren van het Zuid-Europese land kwam het thema 'Spanje' bij binnenkomst direct tot uiting. Gehuld in stijlvolle galakleding maakten de spelers, technische staf en zakelijke relaties van Feyenoord - en velen met partner aan de zijde - hun entree. Ditmaal geen applaus voor de spelers in De Kuip, maar wel het ritmische geluid van castagnetten en flamenco-danseressen. Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis, die eerder op de avond met hun partners nog gelijktijdig over de rode loper paradeerden, keken vermakelijk naar de typisch Spaanse dans.

  

Gul geven voor goede doelen
Muziek, dans en vermaak, het was de gehele avond aanwezig tijdens het sfeervolle Galadiner. Algemeen directeur Jan de Jong benadrukte op het podium nog maar eens het belang van de avond. 'Het draait vanavond om de Feyenoord Foundation en de Giovanni Van Bronckhorst Foundation. Om mensen die het wat minder goed hebben. Feyenoord is een echte volksclub en ik kan me geen enkele club heugen die zoiets als dit organiseert', aldus De Jong, die genoot van de entourage in De Kuip. Alle ingrediënten voor een topopbrengst waren aanwezig. 'We hebben zelf Spaans weer geregeld. Laten we gaan voor een recordopbrengst', sprak De Jong uit.

Recordjacht
Waar de selectie van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst de laatste drie jaar uitblonk in het behalen van prijzen, zo fanatiek waren de aanwezigen met het ondersteunen van beide foundations. De gasten van het Galadiner konden onder meer op de foto met de vier gewonnen prijzen van de afgelopen drie seizoenen en hadden ook de mogelijkheid om een team uit de Feyenoord Street League te sponsoren. Tijdens de veiling, het traditionele slotstuk van het Galadiner, stonden de echte spelbepalers op.

Topstukken
Onder bezielende leiding van de veilingmeester en de goede doelen in het achterhoofd werd er geboden op unieke items. Enkele veilingstukken die onder de hamer gingen waren een culinaire reis naar Bilbao, een bezoek aan de Champions League-finale van 2019 en een fashiontrip naar Milaan. De topstukken waren dit jaar drie ingelijste Barcelona-shirts van Andres Iniesta, Luis Suarez en Lionel Messi, een week genieten in een Balinese villa en een reis per privéjet naar de derby van Glasgow (Rangers - Celtic).

Na het bieden op hoog niveau werden uiteraard de heupen losgegooid op, hoe kan het ook anders, dansbare Spaanse klanken. Zo bleef het ook na afloop van het officiële gedeelte en de cheque-uitreiking lang onrustig in De Kuip, waar vooral dankzij de fantastische opbrengst weer kon worden gesproken van een geslaagde editie van het Galadiner.