Informatie aanvragen
Business

De Kuip aangekleed voor afscheid clubiconen

Wie zich een dezer dagen rondom De Kuip begeeft, kan er niet meer omheen: alles draait komend weekend om het afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Dat blijkt ook uit twee doeken die aan twee zijdes buiten het stadion zijn opgehangen, met daarop speciaal ontworpen afbeeldingen van de twee Feyenoorders.

In de hoek bij vak KK is Van Persie vanaf de rug te zien, levensgroot en in de voor hem karakteristieke houding met beide armen in de lucht. Zijn gespreide armen vormen samen de letter V, die in combinatie met de R en P aan beide kanten de initialen RVP vormt.

Benadert u De Kuip vanaf de andere kant en ziet u het doek in de hoek tussen de Maastribune en de noordzijde, dan gaan je gedachten automatisch terug naar het kampioenschap van 2017. De karatesprong die Van Bronckhorst maakte met de schaal in zijn handen staat goud en in een ‘I-vorm’ afgebeeld, tussen de letters G en O in. Het geheel vormt daardoor de afkorting GIO.

Van Bronckhorst en Van Persie nemen zondag officieel afscheid in De Kuip. Na afloop van Feyenoord – ADO Den Haag – voor beiden hun laatste thuiswedstrijd – is er speciaal voor hen een programma samengesteld op het veld, met onder meer diverse optredens. Dat alles bij elkaar zal ongeveer een uur duren. Feyenoord vraagt alle bezoekers om op hun plaats te blijven zitten, om de twee clubiconen het afscheid te geven dat zij verdienen.