Informatie aanvragen
Feyenoord 1

Koevermans: ‘Uitkomst goed voor Feyenoord, maar niks nog zeker’

Eerder vandaag (vrijdag) zijn de uitkomsten bekend geworden van het overleg tussen onder meer de clubs en de KNVB omtrent het beëindigen van het seizoen 2019-2020 en de gevolgen daarvan. Algemeen directeur Mark Koevermans reageert namens Feyenoord.

‘De uitkomst vandaag, na het besluit van de KNVB om de competitie te eindigen en de huidige stand geldend te laten, is onder meer dat Feyenoord door haar derde plaats het Europese ticket krijgt toegewezen dat recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Echter uiteindelijk gaat de UEFA hier over en zal, net als voor alle andere Europese tickets, uiterlijk 27 mei beslissen.

‘Niks is dus nog zeker. Het zou voor Feyenoord natuurlijk goed zijn als dit uiteindelijk ook de uitkomst is. Europese wedstrijden spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers en voor de uitstraling en de financiën van de club.

Aan de andere kant blijft het ontzettend jammer dat we de competitie zo moeten beëindigen. We zaten in zo’n geweldige flow, dat ik me in elk geval altijd zal blijven afvragen wat er nog mogelijk was geweest als we de competitie gewoon hadden kunnen afmaken. En dat we de bekerfinale niet kunnen spelen is al net zo zuur. Uiteindelijk voetballen we om prijzen te winnen en daar waren we weer heel dichtbij.’

Met de promotie/degradatie-regeling heeft Feyenoord zich niet echt bemoeit. ‘Het is niet onze rol om te beslissen over het lot van een collega-club. Vandaar dat we ons daar net als veel andere clubs hebben onthouden van stemmen.’