Informatie aanvragen
FBC

In beeld: FBC bereidt zich voor op kraker in Porto

De Feyenoord Business Club is klaar voor de beslissing in groep G van de Europa League. Donderdagavond is de delegatie aanwezig in Estádio Do Dragão om de selectie te steunen richting overwintering in Europa. De voorbereiding op het duel in Porto is in ieder geval uitstekend te noemen.

Na het gezamenlijke diner op de eerste avond - waar alvast de stembanden voor de wedstrijd werden opgewarmd met clubliederen - stonden er op de tweede dag eveneens mooie activiteiten op het programma. Een rondleiding door een portkelder kan natuurlijk niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan de stad Porto. De FBC-leden bezochten aan de oever van rivier de Douro het gebouw van Sandeman. Tijdens de rondleiding kreeg de delegatie het volledige productieproces van port te zien, inclusief de geschiedenis van de drank. De Portugese gids legde de route van druif tot fles uit in de donkere kelders die grotendeels gevuld waren met grote, houten tonnen. Zo lieten een aantal FBC-leden hun ogen vallen op een verzameling flessen uit een bijzonder jaar, namelijk 1908.

Na een leerzame tour door de kelders zat er voor alle leden nog maar één ding op, namelijk proeven. Het was een mooie afsluiter van de rondleiding en volgens Jaap Reedijk (FMJ Group) lag deze in lijn met de sfeer binnen de meegereisde groep. ‘Ik ben meegegaan naar Tbilisi en dat was een ontzettend leuke reis om mee te maken. Ook deze trip is weer uniek, want nu zijn we in een aansprekende stad met een grote voetbalclub. En de dag is nog niet klaar, want later vandaag staan nog een lunch en natuurlijk de wedstrijd op het programma.’

Bekijk in de onderstaande fotogallerij de beelden van de reis tot nu toe.