Informatie aanvragen
Feyenoord 1

Feyenoord-supporters presenteren nieuwe uittenue

Feyenoord en adidas hebben zaterdagochtend op spectaculaire wijze het nieuwe uittenue voor het seizoen 2018-2019 gepresenteerd. Leden van de officiële supportersclub Het Legioen speelden een belangrijke rol bij deze unieke shirtlancering.
Ruim zeshonderd Feyenoord-supporters draaiden vanmorgen op het veld van De Kuip tegelijkertijd een vierkante plaat om, gemaakt door Partner DrukwerkMAX. Daarmee vormden ze samen de beeltenis van het nieuwe blauwe uitshirt. Nooit eerder waren er zoveel mensen betrokken bij de presentatie van een Feyenoord-shirt. Dat leverde niet alleen een fraai beeld op, het maakte de shirtpresentatie ook tot de grootste Feyenoord-shirtlancering ooit.

Rotterdamse uitstraling
Op het nieuwe blauwe uittenue komen ook de klassieke clubkleuren terug, met de drie adidas-strepen op de schouders in het rood aan de ene zijde en in het wit aan de andere zijde. Aan de voorkant van het blauwe shirt prijkt uiteraard het logo van sponsor Qurrent, plus de gouden kampioensster. Het shirt heeft een ronde hals en het groen-witte label geeft het shirt de onmiskenbare Rotterdamse uitstraling.

Het broekje en de kousen zijn eveneens blauw van kleur, met ook op het broekje drie rode strepen en drie witte strepen aan de linker- en rechterzijkant. Net als bij de lancering van het thuistenue is bij de lancering van het uittenue een hoofdrol weggelegd voor de artiesten Winne en Ronnie Flex, die op diverse campagnebeelden te zien zijn.

Nieuwe trainingslijn staf
Naast het nieuwe uittenue heeft Feyenoord vandaag de trainingslijn voor de technische en medische staf gelanceerd. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en zijn collega-sstafleden gaan dit seizoen in het wit en zwart gekleed.

Nu online verkrijgbaar
Het nieuwe uittenue is, net als de nieuwe trainingscollectie en het onlangs geïntroduceerde thuistenue, per direct online verkrijgbaar in de vijf fysieke vestigingen van Feyenoord Fanshop en in de online Fanshop. De Legioen-leden die deelnamen aan de spectaculaire shirtlancering kregen zaterdag als eerste de kans om met twintig procent korting het nieuwe uittenue aan te schaffen. Alle informatie over de bereikbaarheid en openingstijden van de Fanshops vind je hier.

De spelers van Feyenoord dragen het uittenue vanmiddag (zaterdag) al voor het eerst tijdens de oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal (aanvang 17:00 uur).