Informatie aanvragen
Evenementen

Feyenoord Business Club neemt nader kennis van het ontwerp van het nieuwe stadion

Wat zijn de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het ontwerp van het nieuwe stadion en hoe komt het omliggende gebied eruit te zien? Slechts enkele vragen waar Managing Partner – Architect David Gianotten van OMA uitgebreid antwoord op gaf tijdens zijn presentatie op de FBC Business Borrel.

De Business Lounge was dinsdagavond goed gevuld met Business Club-leden die met bovengemiddelde interesse kennis namen van de uitleg over het design van het project. Middels duidelijke visuals inclusief een impressiefilm kreeg men een duidelijk beeld van het ontwerp.

Oog voor detail
Het visueel maken van het toekomstige stadion en Feyenoord City, is aan David Gianotten toevertrouwd. Hij nam de kansen en uitdagingen van het project uitgebreid onder de loep en dat kwam op beeld goed tot uiting. Zo werd duidelijk dat beslissingen niet over één nacht ijs gaan, maar dat elk onderdeel uiterst zorgvuldig is doordacht. ‘Een voorbeeld van een stadion waar wij naar hebben gekeken is het stadion van Arsenal’, aldus Gianotten die ook andere stadions tot in detail onder de loep heeft genomen.

Verrijking voor omgeving
De aandacht vestigt zich logischerwijs op het nieuwe stadion, maar ook de directe omgeving speelt een hele belangrijke rol in het totale project. Zo kwamen in de presentatie van Gianotten de ontwikkeling van retail en het benutten van het waterfront als recreatieruimte aan bod. Vooral de ligging aan het water boeide veel mensen in de zaal. Dit leidde direct tot een ludieke vraag zoals ‘Betekent dit dat ik ook met mijn eigen boot naar de wedstrijd kan komen?’

Inspirerend
Ook voor de persoonlijke beeldvorming was het bezoek van Gianotten nuttig. Zo was Jasmijn Moerman namens Emirates aanwezig bij de FBC Business Borrel. Met haar achtergrond op het gebied van ruimtelijke ordening was de meeting herkenbaar en vernieuwend. ‘Ik vond het mooi om te zien hoe de omgeving en de Maas worden betrokken in dit project. Daarnaast was het een openbaring te ontdekken hoe parkeren wordt geïntegreerd in de plannen.’

Napraten aan tafel
Na de presentatie werd de avond voortgezet onder het genot van goed gezelschap en een heerlijk diner. De perfecte gelegenheid om na te praten over de presentaties, maar natuurlijk ook om te netwerken. Bent u nog geen lid van de Feyenoord Business Club en wilt u meer informatie ontvangen over de voordelen? Klik dan op de onderstaande knop! 

Meer informatie
15da824d8ad92f3d2c4269bcb953839e_2000_2000.JPG
442a9c74c29b6e4e865c447ad1dd0e64_2000_2000.JPG
8c6af88c5dc9e7fe34d78d67d3cea34b_2000_2000.JPG