Informatie aanvragen
Feyenoord 1

Feitjes over aanwinst Marcos Senesi

Marcos Senesi is officieel speler van Feyenoord. De 22-jarige linksbenige centrale verdediger komt over van het Argentijnse San Lorenzo. Aan de hand van enkele feitjes stellen wij Senesi aan je voor.

San Lorenzo
Marcos Senesi werd op 10 mei 1997 geboren in Concordia, een Argentijnse stad aan de grens met Uruguay. Voetballen deed de verdediger (1,85 meter) echter in de hoofdstad van het land: Buenos Aires. Hij doorliep de jeugdopleiding van San Lorenzo, een club die in Argentinië tot de 'grote vijf' behoort.

Carrière
De talentvolle verdediger debuteerde in september 2016, op 19-jarige leeftijd, in de hoofdmacht van San Lorenzo. Bij zijn club speelde Senesi zich al snel in de kijker. Zo werd hij opgenomen in de selectie van Argentinië Onder 20, waarvoor hij drie keer in actie kwam en eenmaal scoorde.

Wereldkampioenschap
Met die jeugdploeg speelde Senesi in 2017 op het WK Onder 20. Een succes werd het toernooi niet. Argentinië kwam niet verder dan de groepsfase na nederlagen tegen Zuid-Korea en de latere wereldkampioen Engeland. Wel werd er gewonnen van Guinee, mede dankzij een treffer van Senesi, die alle wedstrijden in de basis startte. Inmiddels behoort de linkspoot tot de selectie van Argentinië Onder 23.

Het jeugd-WK betekende zijn definitieve doorbrak in Argentinië. In iets meer dan drie seizoen tijd kwam Senesi tot 66 officiële wedstrijden voor San Lorenzo, waarin hij één keer trefzeker was. Senesi pakte geen prijzen met het eerste elftal van San Lorenzo, maar hij laat de ploeg wel achter aan kop van de ranglijst.

Voorgangers
Behalve Senesi waren er in het verleden meer Argentijnen te aanschouwen in De Kuip. De bekendste van hen: Julio Ricardo Cruz, de spits die onder meer kampioen werd met Feyenoord in 1999. Ook Mariano Bombarda, Patricio Graff, Tati Montoya en Pablo Sanchez droegen het Feyenoord-shirt om hun Argentijnse schouders.

Rugnummer
Bij Feyenoord gaat Senesi spelen met rugnummer X. Niet het nummer dat hij in Argentinië gewend was. Bij San Lorenzo prijkte tot voor kort nummer zes op de rug van de verdediger. Overigens weet Senesi wat het is om voor bijna 50.000 man te voetballen. Estadio Pedro Bidegain, de thuishaven van San Lorenzo, heeft een capaciteit die bijna gelijkwaardig is aan die van De Kuip.