Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Zware straffen en torenhoge boete voor Feyenoord

Feyenoord heeft van de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ zware straffen en hoge geldboetes ontvangen. Dit naar aanleiding van het tweeluik met Olympique de Marseille in de halve finale van de UEFA Europa Conference League.

De club moet ruim € 100.000,- betalen aan UEFA wegens diverse misdragingen van een deel van de aanhang. Ook zijn Feyenoord-supporters niet welkom bij de eerstvolgende Europese uitwedstrijd. Bovendien moet de gele zijde van De Kuip – vakken Q, R, S, T, U en X – komend najaar leeg blijven tijdens het eerste thuisduel in Europees verband. 

Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid - en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA - een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen. Bovendien zal het team nu dus de eerste Europese thuis- en uitwedstrijd met minder steun en sfeer op jacht moeten naar een goed resultaat.

Feyenoord bestudeert de vonnissen en komt op een later moment terug op de exacte gevolgen van de betreurde sancties.