360 Tour
FBC

Blog | FBC reist af naar Marseille voor halve finale UECL

Een grote groep Feyenoord Business Club-leden heeft weer de koffers ingepakt voor een volgend Europees avontuur. Op woensdagochtend verzamelden de FBC-leden zich op de eerste verdieping van Rotterdam The Hague Airport voor een spannende reis naar Marseille waar naast de tweede halve finale ook een uitgebreid programma op de planning staat. Op de hoogte blijven van alle actualiteiten? Houd ons blog in de gaten voor de laatste updates.

Vrijdag 6 mei

15:48 uur - Rotterdam The Hague Airport

Na een fantastische avond gehad te hebben, keert het gezelschap vandaag terug naar Rotterdam. Na een goed ontbijt worden de koffers gepakt en wordt er koers gezet richting het vliegveld. Onderling is de wedstrijd van gister nog het gesprek van de dag. Met een trots gevoel stappen de leden het vliegtuig in. Op naar het maken van nog meer mooie herinneringen. 

Next stop: Tirana

Donderdag 5 mei

21:05 uur - Stade Vélodrome 

Tijdens de wedstrijd is de spanning van begin tot eind te snijden. Dit tot en met de 94e minuut, gezien er vanuit beide teams nog geen treffer is gemaakt. Aftellen… en dan komt eindelijk het eindsignaal. Opgelucht wordt er adem gehaald, gevolgd door een oorverdovend gejuich vanuit de supportersvakken van Feyenoord 1. Samen met het elftal wordt deze geweldige prestatie gevierd door over en weer gejuich tussen de supporters en de delegatie. Een prachtig eind aan wederom een geweldige voetbalavond.

Tirana.. here we come!


08:45 uur – Château De La Roque Forcade

De dag begint redelijk vroeg voor de FBC-leden vandaag, de bus zal naar verwachting rond 9 uur vertrekken richting Château De La Roque Forcade. Dit betekent dus dat er vroeg aangeschoven wordt aan de ontbijttafels op de tweede verdieping van het hotel.

Hierna wordt er een korte wandeling gemaakt richting de bus. Tijdens de rit naar de eindbestemming van de groep, wordt er door de gids het één en ander verteld over de rijke historie van Marseille. Eenmaal aangekomen bij Château De La Roque Forcade wordt de groep in tweeën gesplitst. Waar de ene groep wat meer inhoudelijk uitleg krijgt over de manier waarop de wijn wordt gemaakt, krijgt de andere groep een rondleiding over het gebied, de olijfbomen en wijnranken.

Na flink wat kennis op te hebben gedaan over wijn, olijven en de manier waarop dit omgezet wordt naar producten zoals wij deze kennen uit de supermarkt, is het tijd voor de proeverij. Het gezelschap kan de keus maken tussen droge en zoete rosé. Rosé is namelijk de specialiteit hier.

Binnen in het château zal de lunch van de middag plaatsvinden. De ruimte is voorzien van een prachtige glazen serre, dit zorgt uiteraard voor een bijzonder uitzicht. Nadat er genoten is van een heerlijke lunch is de tijd al snel aangebroken om terug te keren naar het hotel. De overige middag zal vrij in te vullen zijn door de leden, totdat de tijd aanbreekt om gezamenlijk richting het stadion te vertrekken.

De spanning stijgt...

Woensdag 4 mei
19:51 uur – Regards de Provence Museum & Café.

Voor het driegangendiner vertrekt de groep rond half acht richting het Regards de Provence Museum & Café. Hier wordt het comité aan het begin van de avond welkom geheten door Dennis te Kloese. Hij geeft aan zich vereerd te voelen om er in Marseille bij te zijn. Dit tijdens zo een bijzondere reis én wedstrijd. Met een adembenemend uitzicht op de zee en een prachtige zonsondergang op de achtergrond wordt er dan een begin gemaakt aan het diner.

Tussen het gezelschap bevinden zich twee jarigen, om hierbij stil te staan neemt Joris van Dijk gedurende het diner de tijd om hen namens de club te feliciteren. Er wordt meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid om de jarigen toe te zingen met daarop volgend hét lied van Feyenoord.

Nadat er genoten is van het dessert, wordt er flink gespeculeerd over de wedstrijd van morgen. De avond wordt dan ook, onder het genot van een warm kopje koffie met gezonde spanning voor de wedstrijd afgesloten.

13:48 uur - Mercure Vieux Port

Wanneer de laatste leden van de groep binnen komen wandelen, is de welkomstborrel al in volle gang, op de tweede verdieping van het hotel. Op het terras wordt er genoten van diverse hapjes, maar natuurlijk ook een lekker koud drankje. De warme temperaturen in Marseille zorgen voor een goede sfeer en het duurt dan ook niet lang voordat het bekende: ‘Hand in Hand Kameraden’ wordt gezongen.

11:42 uur - Aéroport Marseille Provence

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Marseille, wordt er flink wat afgelachen. Per ongeluk heeft de groep zich namelijk bij de verkeerde terminal gemeld. Na een fijne begeleiding naar de correcte terminal, worden de koffers verzameld. Op naar het hotel..

09:32 uur - Rotterdam The Hague Airport

Vanuit restaurant Horizon gevestigd op de eerste verdieping van Rotterdam The Hague Airport, klinkt er in de ochtend al flink wat geroesemoes. Dit niet zomaar, de leden van de Feyenoord Business Club vertrekken vandaag richting Marseille. Hier zullen zij Feyenoord 1 steunen tijdens de halve finale van de Europa Conference League. Wanneer de bussen, die vertrokken zijn vanuit De Kuip aangekomen zijn op het vliegveld is de groep compleet.

En zo wordt de ochtend met een goede kop koffie in de hand en een glimlach op het gezicht gestart. Langzaamaan begint de groep zich te verplaatsen naar de incheckbalie en hiermee is de start van de reis richting Marseille dan ook gezet.