Informatie aanvragen
FBC

FBC Sloepenspeurtocht: gezelligheid en competitie in hetzelfde schuitje

De beste stuurlui van de Feyenoord Business Club stonden donderdagmiddag niet aan wal. Ruim tachtig leden namen deel aan de FBC Sloepenspeurtocht op de Bergse Plassen, een spectaculaire ‘race’ op het water waarbij kennis, creativiteit en teamwork een belangrijke rol speelden.

In navolging van de memorabele FBC Tuk Tuk Challenge van vorig jaar koos de Feyenoord Business Club donderdag het ruime sop. Opnieuw voerden fanatisme en gezelligheid de boventoon tijdens dit avontuurlijke evenement. Na een uitgebreide lunch in het prachtig gelegen Lommerrijk gooien de FBC-leden de trossen los.

‘Het wordt ongetwijfeld een nek-aan-nekrace’, aldus Robbert Duvalois (Promar Sales) luttele seconden voordat hij met zijn negen teamgenoten de plas opvaart. ‘De tactiek om te winnen? Die verzinnen we onderweg wel.’ En zo vertrokken de acht boten met FBC-leden richting de diverse opdrachten en vragen die over de Bergse Plassen verspreid liggen. De route? Die mag iedere boot zelf bepalen.

Eén tussenstop is verplicht: een voetbalopdracht bij Wine Bar Mendoza, waar Ben Wijnstekers en Gerard Meijer de zakelijke relaties van Feyenoord opwachten. ‘Voor mij persoonlijk wel een van de hoogtepunten van de dag’, aldus Hanno Hoogerdijk (Evolve IP) over de aanwezigheid van de clubiconen. Ook op het water heeft Hoogerdijk het naar zijn zin. ‘De sfeer in de boot is top. We genieten en lachen met elkaar. Dat is denk ik het belangrijkste.’

We hebben zelfs al een afspraak gemaakt om op een ander moment weer te gaan varen. Edin Cehajic (Ultimoo Group)

Ook op de boot van teamcaptain Hans de Rooij viert gezelligheid hoogtij. ‘Er zijn een aantal zeer fanatieke leden aan boord, wat heel aanstekelijk werkt’, aldus een tevreden De Rooij. ‘Ze zijn zo enthousiast, het is haast lastig om ze binnenboord te houden.’

Na twee uur speuren op de plas zetten de sloepen weer koers richting Lommerrijk. Het team van captain Edin Cehajic (Ultimoo Group) mag zich uiteindelijk de winnaar noemen. ‘Dat voelt natuurlijk heerlijk. We hebben er hard voor gestreden’, aldus de winnaar. De kracht van zijn team? ‘Teamwork! Acht van mijn negen teamgenoten kende ik nog niet, maar het contact dat is ontstaan blijft voor altijd. We hebben zelfs al een afspraak gemaakt om op een ander moment weer te gaan varen.’ Binnenkort zitten de FBC-leden dus weer met elkaar rond de tafel. Zo is de FBC wederom een opstap naar enkele mooie zakelijk deals.

FBC-agenda
Op dinsdag 7 mei staat het volgende FBC-evenement op het programma: de FBC Netwerklunch. Meer informatie over het evenement en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.

de37efe5d3c558aad5e0ad3d98904186_2000_2000.jpg
301b516d3b81ed37357085fdd499d851_2000_2000.jpg
2950ef0709bbd83e1adebfac504386b3_2000_2000.jpg