Informatie aanvragen
Business

FBC-leden nemen afscheid van Giovanni van Bronckhorst

De Feyenoord Business Club heeft maandagavond in De Kuip afscheid genomen van Giovanni van Bronckhorst. De seizoenafsluiting voor de FBC-leden stond geheel in het teken van de scheidende hoofdtrainer, waarbij gezamenlijk werd teruggeblikt op de afgelopen vier jaar.

Hoogtepunten afgewisseld met mindere fases
Ruim vierhonderd FBC-leden zagen een ontspannen Van Bronckhorst in de Business Lounge. De trainer stond samen met interviewer Menno Tamming stil bij diverse hoogtepunten, te beginnen met het officiële afscheid in De Kuip op zondag 12 mei. ‘Dat was heel bijzonder om mee te maken’, aldus Van Bronckhorst. ‘Een enorme waardering van iedereen.’ Ook de mindere fases kwamen aan bod zoals de Europese uitschakeling tegen AS Trencin.

Kampioenschap
Van Bronckhorst won in vier jaar tijd vijf prijzen en mag zich de meest succesvolle Feyenoord-trainer ooit noemen. Het absolute hoogtepunt: het behalen van het kampioenschap in 2017. ‘Als je De Kuip ziet ontploffen is dat fantastisch. Vanaf dag één hebben we keihard gewerkt en dat was de basis van het kampioenselftal.’

Goed gevoel
Na vier jaar als hoofdtrainer neemt Van Bronckhorst dus afscheid van ‘zijn’ club. Een beslissing waar hij een goed gevoel bij heeft. ‘Ik heb het thuis uitgebreid besproken. Het gevoel van de vrouw is heel belangrijk bij beslissingen. Soms is het goed om een andere uitdaging aan te gaan met nieuwe mensen om je heen.’

Steun belangrijk
‘De herinneringen aan afgelopen jaren neem ik voor altijd met mij mee. We hebben alles gezamenlijk beleefd en ik ben trots op de vier jaar dat ik Feyenoord-trainer heb mogen zijn. Het is niet altijd even makkelijk geweest en de steun van de supporters, waaronder de Feyenoord Business Club,  was daarom heel belangrijk’, aldus Van Bronckhorst.

‘Gentleman’
Commercieel Directeur Mark Koevermans verraste de trainer na afloop van de plenaire sessie met een bijzondere fotocollage. ‘Je bent echte gentleman’, aldus Koevermans. ‘Een uithangbord voor de club, ook als speler en assistent-trainer. Je gaat door de voordeur naar buiten als een absolute winnaar.’ Met die mooie laatste woorden op zak vervolgde Van Bronckhorst zijn weg richting het foodplein en de bar in de Business Lounge, waar enkele FBC-leden hem nog persoonlijk bedankten voor de mooie jaren.

Euforie
Ook Kell Rijsdijk (Woonstudio Joy) genoot de afgelopen jaren van Van Bronckhorst. ‘Hij heeft het fantastisch gedaan en verdient lof voor al die gewonnen prijzen. De euforie overheerst vanavond’, aldus Rijsdijk, die zich goed vermaakt in de sfeervolle Business Lounge. ‘De Feyenoord Business Club zet ook dit evenement weer goed neer. Zoals altijd wordt er veel energie in gestopt.’

Jerry Penning (Renes Recycling) is het met hem eens. ‘Al dat eten en drinken, het is fantastisch geregeld. Dit is een waardig afscheid voor Giovanni, een echte Feyenoord-jongen.’ De FBC-leden zijn het eens: Giovanni van Bronckhorst is een ras-Feyenoorder die voor altijd in hun harten zal zitten.

068aac4dae67d798772fc9ef58c53138_2000_2000.jpg
7d65ee8b0b2c6cb1be4af45b496190f3_2000_2000.jpg
49741f002cb2a988f423d85312181ebe_2000_2000.jpg