360 Tour
FBC

Blog | Feyenoord door naar de halve finale

Op de vroege woensdagochtend zijn de leden van de Feyenoord Business Club richting Praag vertrokken voor de kwartfinale van de Europa Conference League. De groep kan in de Tsjechische hoofdstad rekenen op een goed gevuld programma met hopelijk een feestelijk slot. We volgen de FBC-leden op de voet tijdens de terugkeer naar Praag. Houd ons blog in de gaten voor de laatste updates.

Scroll door het bericht om alle updates vanuit Nederland en Praag te volgen.

Vrijdag 15 april

10:48 uur - Praag Václav Havel

Aan al het goede komt er een eind. Zo ook aan de reis van de FBC-leden. De ochtend start wat later dan normaal voor het comité, dit komt vooral doordat de winst van de wedstrijd op donderdag nog even gevierd is na terugkomst in het hotel.  

 

Na het ontbijt verzameld de groep zich aan de voorkant van het hotel. In de verte kun je de bussen al richting het hotel zien rijden. Hoewel de reis erop zit, is de stemming nog nét zo plezant. Er wordt dan ook nog wel even gebruik gemaakt van de gelegenheid om te winkelen of te genieten van een heerlijk kopje koffie op het vliegveld. Dan is het al gauw tijd om in het vliegtuig te stappen. De mooie pot van gister biedt hoop op een nog mooiere pot in Marseille. 

 

Maar tot dan, koestert het gezelschap de mooie herinneringen aan deze reis. 


Donderdag 14 april

20:48 uur - Eden Aréna

In de eerste minuten voorafgaand aan de wedstrijd is de spanning te snijden in vak 129. Dit merk je aan alles, er is namelijk ook geen tijd om plaats te nemen op de aangewezen stoelen. Iedereen blijft staan. Zo gauw de selectie het veld opkomt begint het gejuich. Wat volgt is een zinderende wedstrijd waarbij de stand tot aan het eind van de eerste helft op 1-1 blijft staan. 

 

Eén woord wordt continue in het vak geroepen: ‘Jagen!’ Het is duidelijk dat de leden willen dat het elftal alles eraan doet om de pot met een winst te beëindigen. In minuut 59 maakt Cyriel Dessers een eind aan het gelijkspel. 1-2 staat er op het scorebord en het gezelschap houdt het niet meer. ‘Volhouden mannen!’ En dat doen ze, in de 78e minuut van het spel maakt onze Sinisterra het derde doelpunt. Het dak gaat eraf! Wat een euforie in het vak. Het is duidelijk, we gaan door. Iedereen weet het.

 

De zege wordt gevierd met de Feyenoord 1 supporters aan de andere kant van het stadion. Er wordt over en weer gezongen tussen de supporters. De connectie is zó hecht en dat allemaal vanwege liefde voor de club! Het vieren van de zege wordt bij aankomst in het hotel nog voortgezet en daarmee komt er ook een eind aan een spectaculaire avond.


12:53 uur - Restaurant U Mecenáše

Iets voor 1 uur is het clubje aan FBC-leden aangekomen bij restaurant U Mecenáše, wederom een historisch pand gebouwd op gotische kelders. Tussen de leden is ook Robbert van Benten te vinden in het gezelschap. Hij kan zich, samen met zijn zoon Jasper de gelukkige winnaar van de uitreis noemen. Een winactie die mogelijk is gemaakt door onze partner Blue Amigo. Het winnen van de reis kwam voor hen tóch als verassing. 'De reis is een hele bijzondere belevenis, dit in combinatie met het leren kennen van nieuwe mensen is op zijn zachts uitgedrukt uniek.' Robbert en Jasper zijn ervan overtuigd, vanavond is de winst voor Feyenoord 1. 

Na de lunch verspreidt de groep zich en wordt de middag vrij ingevuld. Langzaamaan beginnen de kriebels in de onderbuiken te komen, want vanavond is het dan zo ver.. de kwartfinale. 

09:47 uur - Praagse Burcht

Nadat er uitgebreid ontbeten is in het Hilton Old Town, is het tijd om erop uit te gaan. Op de agenda staat er een historische tramrit met een bezoek aan de Praagse Burcht.

Bij de tramhalte verzamelen de leden zich, op dit moment wordt er door de reisgids alvast het één en ander verteld over de stad. Zo telt de stad net iets meer dan 1 miljoen inwoners, wat uniek is gezien de omliggende gebieden rond de 250.000 inwoners tellen. Ondertussen wordt er flink wat afgelachen in de groep, op de achtergrond klinkt namelijk het geluid van een cirkelzaag, wat zorgt voor belemmering van het geluid door de oortjes van de audiotour.

Toch is het is merkbaar dat het animo voor de tramrit groot is, maar liefst drie van de historische vervoersmiddelen komen richting de groep aan denderen. Tussen de rit door wordt er zelfs nog gewisseld van tram, het is er namelijk veel te vol. Tijdens de tramrit wordt het comité geïnformeerd over verschillende monumentale panden van de ‘Gouden Stad’. Op de achtergrond klinkt de echo van de accordeonist die heeft plaatsgenomen in de hoek.

Eenmaal bij de eindbestemming aangekomen, namelijk De Praagse Burcht, worden de tassen eerst grondig nagekeken bij de poort. Hierna volgt de rondleiding door het plein met verschillende bezienswaardigheden. Zo wordt er onder andere gelopen rondom de Kathedraal en de Basilisk.

Er is natuurlijk ook tijd voor diverse groepsfoto’s en natuurlijk welbekende Feyenoord-nummers.

Woensdag 13 april

20:36 uur - Žofín Restaurant & Garden

Aan het eind van de middag, zit de sfeer er goed in. Het gezelschap is namelijk de gehele middag zelfstandig erop uit geweest in het centrum. Na een lekkere warme douche, is het tijd voor het gezamenlijk diner.

Na aankomst in Restaurant Žofín, heet Joris van Dijk het gezelschap welkom. Hij blikt onder andere vooruit op de wedstrijd van morgenavond, maar ook op al het moois wat de club nog te wachten staat. Na het welkomstwoord wordt er flink wat afgekletst tussen de aanwezigen. Dit zorgt voor flink wat geroesemoes op de achtergrond, de ambiance van de avond wordt hierdoor nog prettiger.

Verrassing van de avond: Martin Dooijeweerd, Commercieel Directeur bij ESZET Handelsgroep pakt de microfoon tussen de diverse gangen door beet. Het is tijd… tijd voor het welbekende ‘Hand in Hand Kameraden’ nummer. De gehele ruimte zingt gezellig mee. Al 5 á 6 jaar is Martin sponsor van de club en dat blijft. ‘We moeten het met zijn allen doen, we hebben zware tijden gekend. Maar door de verbondenheid van de club en de FBC-leden, is het werkelijk waar: ‘Sterker door Strijd.’

Na een heerlijk driegangendiner, is alweer het eind van de avond aangebroken. Een wandeling onder de sterrenhemel terug naar het hotel, is dan ook dé perfecte afsluiting van een prima eerste dag van de reis.

13:00 uur - Hilton Old Town Prague

Eénmaal aangekomen in het hotel worden de leden hartelijk verwelkomd. Bij binnenkomst is er een speciale ruimte gereserveerd voor de koffers en tassen, niet zomaar want aan de andere kant van de gang is de welkomstborrel al in volle gang. Er wordt flink erop los gekletst, over de heenreis, het dagprogramma én natuurlijk de wedstrijd van morgen. Onder het genot van een goed drankje en keus uit onder andere een panini, focaccia, pizza óf een gezondere variant in de vorm van fruit, komt iedereen wel aan zijn trekken. 

Eén ding is zeker: het hek is van de dam. 

09:23 uur - Rotterdam The Hague Airport

Vandaag zijn de Feyenoord Business Club-leden al vroeg uit de veren, en dat niet zomaar... 
Met een groep van plus minus 150 leden wordt er afgereisd naar Praag om Feyenoord 1 te steunen, tijdens de kwartfinale van de Europa Conference League. Tussen half 8 en 8 uur beginnen de eerste enthousiastelingen binnen te druppelen en zich te verzamelen op de eerste verdieping van Rotterdam The Hague Airport. Hierna wordt er gezamenlijk ingecheckt en is zo de eerste stap richting Praag gezet.