360 Tour
FBC

FBC in Graz

Een select groepje van de Feyenoord Business Club reist ditmaal af naar Graz, de tweede stad van Oostenrijk. Niet zomaar natuurlijk, maar uiteraard om de spelers van het eerste elftal te steunen tijdens de avondwedstrijd van donderdag tegen Sturm Graz. Hoe de reis is verlopen en van welke activiteiten de groep genoten heeft kunt u terug lezen in onderstaand verslag. 

Als vanouds verzamelen de leden zich weer in restaurant Horizon onderdeel van Rotterdam The Hague Airport. Ditmaal wel nét iets anders dan normaal, gezien er twee vluchten vertrekken richting Graz en dit dus ervoor zorgt dat de groep in tweeën wordt opgesplitst om te vertrekken richting Oostenrijk.

Rond 8 uur vertrekken de eerste leden richting het Jet Center, waar zij op het vliegtuig zullen gaan stappen. De heenreis verloopt vlekkeloos en enkele uren later bevindt de gehele groep zich in het Austria Trend Hotel Europe waar ook meteen een welkomstborrel plaatsvindt. Onder het genot van lokale lekkernijen en een drankje kunnen de leden zoals gewoonlijk netwerken en bijpraten met elkaar. Na enige tijd verspreidt het gezelschap zich en is er voldoende tijd om de dag naar eigen wens in te vullen.

Klokslag 7 uur komt de groep weer bij elkaar in de lobby van het hotel. Niet zomaar natuurlijk, maar uiteraard om richting het restaurant te vertrekken waar het diner zal plaatsvinden. Eenmaal aangekomen in Restaurant Aiola Im Schloss wordt de groep nogmaals welkom geheten door Dennis van Keulen, Manager Business Partnerships. Met een terugblik op de voorgaande reis in Herning en een vooruitblik naar de wedstrijd van donderdagavond in Graz is de toon van de avond gezet. Een complete verassing is het wanneer er tijdens het diner een muzikaal duo aanschuift. Met de harp en een accordeon wordt het welbekende Hand In Hand nummer gespeeld, uiteraard met bijval van de FBC.

Na een avond vol gezelligheid begint de ochtend rustig voor de groep. In de ochtend wordt er genoten van een stevig ontbijt, wat ook nodig is gezien er een stadswandeling op het programma staat. Eenmaal aangekomen in het centrum worden de leden wederom in twee groepen verdeeld. Onder begeleiding van een gids wordt de wandeling gestart en krijgen de FBC-leden een volledige tour waarin ook de geschiedenis over het ontstaan van de stad in voorbij komt.

De gidsen vertellen uitgebreid over het klimaat, de bezienswaardigheden, de Mediterrane en Italiaanse invloeden en de architectuur van Graz. Vervolgens stapt de groep op de kabelbaan, waarmee zij de berg op gaan. Per toeval loopt het gezelschap op hetzelfde moment ook het eerste elftal tegen het lijf. Dit zorgt voor een mooi moment bovenop de berg tussen de zakelijke supporters en de selectie. Het uitzicht met overzicht over de stad en de oude klokkentoren is adembenemend. Kort hierna continueert de stadswandeling zich richting restaurant Gösser Bräu. Hier wordt de groep voorzien van een traditionele Oostenrijkse-lunch, niet geheel onbelangrijk is het feit dat Ben Wijnstekers tussen de gangen door nog zorgt voor een voorbeschouwing. De ideale opstelling, de verwachtingen en voorspellingen worden uitgebreid besproken. Na een culturele middag vertrekt de groep omstreeks 7 uur richting het stadion. Helaas is het eindresultaat van de wedstrijd niet zoals gehoopt. Desondanks blijft de groep het elftal steunen.

Op vrijdag wordt er nog druk met elkaar geconverseerd over de wedstrijd en wat anders had gekund. Na het ontbijt worden de koffers gepakt en vertrekt het comité richting het vliegveld en zit ook deze trip weer erop.

6243025069de3a2f6132d6456347b6e4_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
5bd49e5545f45cc4ae996de46edc0e23_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
8bbbdab08878b062bfac39b535f83e4c_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg