Informatie aanvragen
FBC

Anekdotes over wereldsterren klinken FBC-leden als muziek in de oren

MOJO-directeur John Mulder heeft maandag de leden van de Feyenoord Business Club meegenomen in de hectische wereld van de concertorganisatie. De ondernemers met een Feyenoord-hart verbaasden zich over de vele processen die spelen bij de totstandkoming van een concert.

Muziek begint met stilte. Even voordat MOJO-directeur John Mulder begint aan zijn verhaal kijkt hij de Boardroom van De Kuip in. Bijna vijftig leden van de Feyenoord Business Club wachten met smart op de anekdotes van de grote man uit de muziekindustrie. Ze worden niet teleurgesteld, zo blijkt al snel.

Baanbrekend
Mulder heeft in zijn ruim dertig jaar durende carrière bij MOJO veel meegemaakt en bereikt. Zo was Mulder onder meer verantwoordelijk voor de Mojo barrier, het hek dat bij grote concerten gebruikt wordt om het publiek te controleren. Een baanbrekende uitvinding, die nog steeds wereldwijd gebruikt wordt. Ook dit voorjaar, tijdens de concerten van Marco Borsato, staat het publiek in De Kuip achter de Mojo barriers.

‘Wij hebben een ongelooflijk rijke geschiedenis in dit prachtige stadion’, aldus Mulder over De Kuip. ‘Hier is de popmuziek in Nederland groot geworden.’ Een heel bijzonder concert was de show van Pink Floyd. ‘Die vond plaats tijdens de verbouwing van het stadion en is echt tot stand gekomen door de Rotterdamse mentaliteit: we gaan het gewoon doen.’

Marco Borsato
Die mentaliteit gaat Mulder ook weer meemaken tijdens de organisatie van de concertreeks van Marco Borsato. ‘Ik doe nu al tien jaar zijn management en al die tijd wilde Marco graag eens terugkeren naar De Kuip. Dat hij er direct vijf keer mag staan had niemand verwacht.’

De FBC-leden zijn inmiddels zeer nieuwsgierig wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van dergelijke megaconcerten. Mulder neemt ze mee in het bedrijfsproces. ‘De kunst is om een plek te vinden waar de artiest het best tot zijn recht komt, zowel financieel als met het oog op zijn verdere carrière. Een halfvolle zaal wil je niet hebben.’ Voordat dit resultaat bereikt wordt passeren onderwerpen als locatie, datum, vergunning, begroting, promotie en productie te revue. Gezamenlijk komen Mulder en de FBC-leden tot de organisatie van een Lionel Richie-concert. Een spoedcursus concertorganisatie.

'Topcombinatie'
‘Dit sprak iedereen aan’, aldus Huub Nacken (PKF Wallast) na afloop van de presentatie en de netwerkrondes, waar hij aan verschillende tafels zijn bedrijf mocht pitchen. ‘Hij vertelde mooie verhalen over de artiesten en over de begroting achter zo’n evenement. Een topcombinatie.’ Edwin Merk (Uniglobe Two Travel) is net zo enthousiast. ‘Het verbaast me wat er allemaal bij komt kijken’, aldus Merk. ‘Ik kan me voorstellen dat hij de mooiste baan heeft, zoals hij zelf zegt. Het is iets unieks.’ De ondernemer heeft zelf ook al concerten in De Kuip ervaren. ‘Ik zag David Bowie en Tina Turner hier optreden. Magisch, zo in de buitenlucht.’

Agenda
Op donderdag 18 april staat het volgende FBC-evenement op het programma. De Feyenoord Business Club gooit dan alle trossen los tijdens de FBC Sloepenspeurtocht! Samenwerken en plezier staan voorop tijdens dit evenement op het water. Meer informatie over het evenement en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.

5a27299f18b4eaa621c485bc14ef5012_2000_2000.jpg
9ec03e41415f7f24f244787583276758_2000_2000.jpg
fbd262987f8fbcaa6bd9a74c2dae2cb3_2000_2000.jpg