360 Tour
FBC
99098186fb511b2141b79a2f8b6a6549_2000_2000.jpg

In twee minuten naar nieuwe contacten tijdens de eerste netwerklunch

Het welkom is warm en de opkomst groot; de eerste netwerklunch van dit seizoen is een feit. De in het perscafé van De Kuip aanwezige FBC-leden weten elkaar onder het genot van een eerste kop koffie goed te vinden. Het geluid van het herfstachtig weer dat zich om het stadion heen beweegt, maakt geen enkele kans tegenover het rumoer dat ontstaat wanneer alle gesprekken ontstaan.

Na de ontvangst in het perscafé verplaatsen de aanwezigen zich naar de aanliggende perszaal. Deze ziet eruit alsof er ieder moment een persconferentie kan beginnen. Ware het niet dat dit keer niet Arne Slot achter de microfoon plaatsneemt, maar de stoel vrij is voor dertien zakelijke relaties.

Bertine Merkx heet iedereen namens Feyenoord van harte welkom. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om kort terug te blikken op de FBC Golf Trophy in augustus en meldt dat er op korte termijn meer bekend wordt over het FBC-programma voor het verdere seizoen.

Ronald Jonkers van Knaken wordt uitgenodigd om als eerste pitcher plaats te nemen achter de desk. Hij weet de twee minuten die hij tot zijn beschikking heeft ten volle te benutten en neemt zijn toehoorders in razend tempo mee door zijn onderneming. De heer Jonkers wordt aansluitend opgevolgd door Ton Fennema van Oger, Marco Blankvoort van Royal Mail Netherlands, Edwin Veele van HVK Stevens, Wim van Berkel van Vercom Belgium B.V., Marc Sitskoorn van MultiFlexx Groep en tot slot door Arthur van Straaten van Eco-Point Nederland B.V. Deze laatste wist de aanwezigen bij vertrek nog te verassen met een doosje vol met samples van de schoonmaakproducten van Eco-Point.

Het blijkt nog niet voor alle pitchers even makkelijk om de kern van hun onderneming in twee minuten te presenteren. Van heel snel praten tot hand-outs, alle mogelijkheden worden benut om zoveel mogelijk informatie met de overige ondernemers te delen en zo snel connecties te leggen. Na al deze informatie en de hoeveelheid wissels waar een trainer alleen maar van kan dromen, is het tijd om van de lunch te genieten en gesprekken weer op te pakken en/of aan te knopen. Tussen het onderling uitwisselen van gegevens en afspraken maken door, laat men zich de broodjes goed smaken.

Met een goed gevulde maag is het tijd voor de tweede ronde met pitchers. De ENTRPRNR Group wordt bij afwezigheid van Steven Lagerwij vertegenwoordigd door Jurgen Lipke, die hun werkzaamheden in een notendop toelicht. Hij wordt na twee minuten vervangen door John van Heiningen van Cargo Services. In een uitgebreider gesprek na afloop van de pitches benadrukt John dat je elkaar vooral moet helpen. ‘Er hoeft niet meteen een samenwerking te ontstaan tussen elkaar, maar elkaar verder helpen door bijvoorbeeld klanten uit te wisselen met dezelfde interesses, dat is zeer waardevol’. ‘Het werpt echt áltijd zijn vruchten af om onderdeel uit te maken van de FBC’, aldus John.

Na John van Heiningen nemen respectievelijk Jules Slot van Masters Group en Richard Oude Reimerink van Maasmond plaats achter de desk. Aan Marco van Rijn van Teamwerk Participatiediensten om de laatste officiële pitch van deze middag te geven. De business waar Marco zich in bevindt is toevallig zeer gebaat bij netwerken. ‘Wij nemen gemotiveerde uitkeringsgerechtigden in dienst en ondersteunen hen bij de re-integratie richting en op de arbeidsmarkt’, vertelt Marco. ‘Door het leggen van contacten tijdens dit soort evenementen, vergroten wij de kans om enkele van onze medewerkers neer te kunnen zetten. De netwerkevenementen voor de FBC-leden vervult voor ons dus een cruciale rol hierin.’

Marco zijn enthousiasme wint het ruimschoots van zijn timemanagement en met een rode kaart voor ‘tijdrekken’ verlaat hij onder applaus met een grote glimlach als laatste de desk.

Tijdens de afsluitende kop koffie wordt er druk nagepraat en is het merkbaar dat er nieuw gelegde verbindingen ontstaan. Karen Klein pitchte vanmiddag zelf niet, maar is zoals andere FBC-leden van de partij om nieuwe contacten te leggen. In haar geval voor De Kennissenclub. ‘De pitches zijn lekker kort geweest, maar wel zeer informatief’, laat Karin optekenen.

Rond de klok van 14:00 uur is het dan toch echt tijd om door te gaan naar een volgende afspraak of kantoor en is er ook een eind gekomen aan deze netwerklunch. Op naar het volgende FBC-event!

99098186fb511b2141b79a2f8b6a6549_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
10e9a278117797e9c5507776f2ff95ea_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
3f8a290d70aa34abfaa9c74ca2cdebe6_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg