Informatie aanvragen
FBC

FBC neemt kennis van de laatste details rondom Feyenoord City

De leden van de Feyenoord Business Club zijn maandag tijdens de FBC Businessborrel uitgebreid bijgepraat over de stand van zaken omtrent Feyenoord City en een nieuw stadion. Tijdens de bijeenkomst in het Maasgebouw gingen David Gianotten (Managing Partner OMA) en Jan de Jong (Algemeen Directeur Feyenoord) gedetailleerd in op het ontwerp, de business case en de financiering van het mogelijke nieuwe stadion.
Dat het eventuele nieuwe stadion van Feyenoord leeft in de Business Club was heel duidelijk merkbaar. Liefst driehonderd leden waren deze middag aanwezig in de Business Lounge om persoonlijk op de hoogte te worden gesteld van het laatste nieuws omtrent het stadion. Een antwoord op de vraag of het stadion wel of niet komt konden de FBC-leden niet krijgen, maar Gianotten en De Jong verschaften veel duidelijkheid op het gebied van ontwerp en financiering.

Uitstekend zicht
Architect Gianotten stond onder meer stil bij de logistieke vraagstukken en indeling van het stadion. ‘Voor Feyenoord is het zicht op het veld heel belangrijk’, aldus Gianotten, die daarmee voor een flinke uitdaging kwam te staan. ‘De eisen van tegenwoordig zijn heel anders dan vroeger, toen De Kuip werd gebouwd. Zo mogen de tribunes niet te stijl zijn of te veel overhellen, bijvoorbeeld.’ Verwacht dus geen enge trappen in het stadion, maar wel uitstekend zicht. ‘De C-value van het nieuwe stadion kent buitengewoon hoge waarde. Ongekend in de stadionwereld.’, aldus Gianotten.

'Fixed fee'
De woorden van de architect gecombineerd met een aantal impressies van het voorlopig ontwerp maakten duidelijk indruk op de aanwezige FBC-leden, zo bleek tijdens de toelichting van Jan de Jong. Het overgrote deel van de zaal stak zijn hand op bij de vraag wie de stadionplannen mooi vindt ogen. De Jong legde vervolgens uit door welke fases het stadionproject heen moet voordat er een definitieve beslissing kan worden genomen. De belangrijkste conclusie: het plan kan doorgang vinden wanneer er onder andere de garantie zal zijn dat Feyenoord jaarlijks tenminste 25 miljoen euro aan ‘fixed fee’ uit de inkomsten van het nieuwe stadion zal ontvangen. Daarnaast dient uiteraard de financiering gerealiseerd te worden.

'Duidelijk verhaal'
‘Een volkomen logisch en duidelijk verhaal’, vindt Steven van Dijk (BMW MINI Dubbelsteyn) na afloop van het evenement. ‘Ik ben voorstander van een nieuw stadion, want als je verder wilt komen kun je niet in de huidige omstandigheden blijven. Bovendien vind ik het ontwerp fantastisch. Zeker de locatie waar het stadion moet komen’, aldus Van Dijk. Het nieuwe stadion moet overigens verrijzen aan de oevers van de Maas, op de plek waar nu een filiaal van Gamma staat.

Ook Maarten Jongejan (Four Jees) zit met een tevreden gevoel aan zijn drankje tijdens de naborrel. ‘Onder meer op logistiek gebied zit het allemaal goed in elkaar’, concludeert hij. Feyenoord staat aan de vooravond van een van de belangrijkste beslissingen in haar historie. Wat de uitkomst ook gaat worden, de leden van de Feyenoord Business Club zijn helemaal op de hoogte van de plannen. Voorlopig kunnen zij nog genieten van Feyenoord en de netwerkmogelijkheden in de vertrouwde Kuip.