Informatie aanvragen
FBC

FBC-leden zelfverzekerd 'aan de bal' tijdens Netwerklunch

Het is voor veel leden van de Feyenoord Business Club het hoogtepunt van de FBC Netwerklunch: de bevlogen pitches van een minuut. Afgelopen editie werd voor het eerst het thema ‘uw bedrijf aan de bal’ gelanceerd. Staand op een kunstgrasveld en met de bal aan de voet pitchten vijf Business Clubleden op succesvolle wijze hun bedrijf.
Het spreken ten overstaan van een goed gevulde Boardroom is een kunst op zich, zo bleek deze dinsdagmiddag in De Kuip. De vijf pitchende FBC-leden wisten binnen een minuut hun bedrijf op juiste wijze te promoten én de luisteraars te boeien. Toch is het moeilijker dan het lijkt, gaf pitcher Michelle Spierings (MvH Media) na afloop toe. ‘De zenuwen speelden even op, maar het is leuk om te vertellen wie we zijn, wat we doen en hoe we andere bedrijven verder kunnen helpen.’

‘Nieuwe ervaring’
Adrie Sluimer, eigenaar van het gelijknamige bedrijf, is het daar mee eens. Ook hij liep net als Spierings zelfverzekerd naar voren, maar eenmaal op het podium sloeg de spanning toch een beetje toe. Effect op zijn pitch had het niet. ‘Ik ga daar gewoon staan en vertel mijn ervaringen over verslavingspreventie. Aangezien ik zo’n zeventig keer per jaar voor de klas sta ben ik spreken voor groepen wel gewend, maar dit is toch een nieuwe ervaring’, aldus Sluimer, die dit jaar voor het eerst lid is van de FBC.

‘Laagdrempelig’
Ook Karen Klein (Luxor Theater) maakte haar debuut op een FBC-netwerkevenement en was zeer enthousiast. De opzet van dinsdag (een viergangenlunch met wisselende tafelschikking en bevlogen pitches) past haar uitstekend. ‘Het is heel laagdrempelig en door de tafelschikking ben je gedwongen om nieuwe contacten te maken. Dat vond ik persoonlijk heel fijn.’ Pitchen liet de debutante nog even aan haar medeleden over. ‘Ik kijk het kunstje eerst nog af, misschien de volgende keer.’

Dinsdag 16 oktober is de Feyenoord Business Club overigens te gast bij de werkgever van Klein, wanneer de voorstelling van de musical All Stars wordt bezocht. ‘Een laagdrempelige musical die gaat over sport, verbroedering en liefde’, aldus Klein, die raakvlakken ziet met de FBC. ‘In een netwerkclub denk je ook aan elkaar. Wanneer je iets nodig hebt stap je toch sneller op een bevriend lid van de Business Club af.’ Aanmelden voor de musical All Stars, het eerstvolgende FBC-evenement, is nog mogelijk en kan via deze pagina of de FBC-app.