Informatie aanvragen
FBC

FBC-leden op scherp tijdens basketbalclinic

De FBC Netwerkborrel startte afgelopen dinsdag met een goede warming-up: een basketbalclinic, gegeven door twee spelers van Feyenoord Basketball. Plezier stond voorop tijdens de clinic, die een perfecte opwarmer bleek voor de presentatie over het Sociaal Economisch Programma en Feyenoord als multiclub, waar Feyenoord Basketball een onderdeel van is.
Terwijl een delegatie van de Feyenoord Business Club in Milaan genoot van Internazionale - FC Barcelona en een meet & greet met Stefan de Vrij, stonden in het Topsportcentrum de lange Michael Kok en Justin Windell Gordon voor een sportieve groep FBC-leden. De twee Feyenoord Basketball-spelers leerden hen de belangrijkste basistechnieken van het basketballen. In geïmproviseerde teams werd er geoefend op passen, dribbelen, schieten, de cross-over-passeerbeweging, de bounce pass en het reactievermogen. Naast een aantal FBC-leden die het bij aandachtig toekijken lieten, zaten ook Gerard Meijer en Ben Wijnstekers op de tribune.

Aangename verrassing
Maar talent hoeft niet altijd te verraden aan welke sport een FBC-lid doet. Zo werd er veel indruk gemaakt door een korfballer en werd het eerste spel gewonnen door Pascal Peskens (Developers.nl). Peskens zit zelf op fitness, maar kent de basisprincipes van basketbal. ‘Ik kwam in eerste instantie voor het onderwerp van de presentatie van vandaag, maar de clinic was voor mij een zeer aangename toevoeging,’ aldus Peskens.

Feyenoord als multiclub 
De clinic werd afgesloten met een ‘vliegshow’ van Windell Gordon en een heuse basketbal-yell met alle deelnemers. Zo stond iedereen op scherp voor de presentatie van Armand Salomon over Feyenoord als multiclub en de ontwikkeling van Rotterdam-Zuid. ‘De naam Feyenoord Rotterdam zal door meer sporten dan alleen voetbal gedragen worden. Hockey, zaalvoetbal en basketbal zijn hier al onderdeel van,’ aldus Salomon.

Onderwerpen als talentontwikkeling, financiën en sponsoring werden aangekaart. Bovendien werd er uitvoerig stilgestaan bij de bijdrage van het project aan de gebiedsontwikkeling van Rotterdam-Zuid. Vanuit de zaal kwamen scherpe vragen en er ontstonden mooie discussies over wat onder andere de veranderingen voor de voetbalclub Feyenoord zijn bij het investeren in de multiclub. Na de presentatie was er ruimte om na te praten tijdens de borrel.

FBC-agenda
Het volgende event op de FBC-agenda is de FBC Business Borrel op maandag 19 november aanstaande. David Gianotten (Managing Partner Architect bij OMA) en Jan de Jong (Algemeen Directeur Feyenoord) praten u in de Business Lounge van De Kuip bij over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het voorlopig ontwerp, de business case en de financiering van het nieuwe stadion binnen het project Feyenoord City. FBC-leden kunnen zich hier aanmelden voor het evenement.