Informatie aanvragen
FBC

FBC-Kids maken hun debuut in De Kuip

Op woensdag (16 juni) beleefden honderd kinderen een onvergetelijke dag tijdens de FBC Kids Voetbalclinic op de grasmat van De Kuip. Onder tropische omstandigheden werden de kinderen gecoacht door niemand minder dan clubicoon Willem van Hanegem.

Eerst was het de beurt voor de jongens en meisjes van zes tot en met negen jaar. Later op de dag kwam de groep van tien tot en met dertien jaar naar De Kuip. Veel kinderen kwamen in compleet Feyenoord-tenue naar het stadion en konden niet wachten om het veld op te gaan. Nadat iedereen een groen Feyenoord-trainingsshirt had gekregen was het tijd om het veld op te gaan. Onder luid gejuich en applaus van de FBC-leden kwamen de kinderen de spelerstunnel uit.


Het veld van De Kuip was onderverdeeld in vier vakken met verschillende trainingsvormen waarmee werd gerouleerd. Het hoogtepunt was het vak met het partijspel, vlak voor Vak W. Willem van Hanegem was daar coach, scheidsrechter en supporter in één. Samen met Peter Brunings zorgde hij ervoor dat alle jongens en meisjes bij het spel betrokken werden. En de onderlinge strijd tussen Van Hanegem en Brunings zorgde voor een mooi stukje entertainment voor de Business Club-leden op de tribune, die ondertussen ook nog eens werden voorzien van hapjes en drankjes.


Dat de FBC-Kids totaal geen last van kuipvrees hadden, was meteen al te zien. De voorbereidende training van de afdeling Sales wierp zijn vruchten af, want in de eerste minuut van het partijspel scoorde Melle (6) met een fraaie hakbal van achter zijn standbeen en daar moest ook Willem van Hanegem voor applaudisseren. Melle heeft de techniek niet van een vreemde, want zo heeft hij de schaarbeweging geleerd van zijn vader Menno Lieuwens (Wine & Spirits). Lieuwens had Melle meteen aangemeld en hield het geheim om hem er mee te kunnen verrassen. ‘Het was schitterend om te zien hoe de kinderen het veld opkwamen en onder toeziend oog van Willem van Hanegem mochten voetballen. Daarnaast waren hier ook zakenrelaties aanwezig en het is leuk om te zien dat onze kinderen samen voetbalden, nadat ze elkaar al eens eerder als tegenstander waren tegengekomen’, zei Lieuwens terwijl hij naast het veld ‘Zomerterras De Kuip’ kon zien.


De kinderen bedankten, wederom onder luid applaus, het publiek en kregen na afloop een oorkonde uitgereikt. Onder het genot van een patatje werd deze mooie FBC Kids Voetbalclinic weer afgesloten.