Informatie aanvragen
FBC

FBC Golf Trophy: Saamhorigheid en sportiviteit

De Feyenoord Business Club is maandag traditiegetrouw en tussen de reizen naar Tbilisi en Tel Aviv door het seizoen begonnen met de FBC Golf Trophy. Op een zonovergoten golfbaan Prise d’eau in de Tilburgse bossen demonstreerden 250 FBC-leden hun swing tijdens de clinic, masterclass of als deelnemer aan de wedstrijd.

 

Netwerken
Het warme weer - de temperatuur liep op tot 32 graden - kon de aanwezige leden er niet van weerhouden te genieten van de mogelijkheid tot netwerken in een sportieve omgeving. ‘Dat draait het ook om’, aldus Dennis van Keulen, Manager Sales & Events bij Feyenoord. ‘Het is mooi om de saamhorigheid van de FBC-leden in Feyenoord-polo’s te zien. Of je nu uitblinkt of minder goed speelt, het belangrijkste is dat Feyenoord zakelijk bijeenkomt vandaag.’

Uitdagend
Op de 27-holes golfbaan, die zelfs voor de geoefende golfers uitdagend bleek te zijn, maakten de FBC-leden gretig gebruik van de mogelijkheid om elkaar te leren kennen. ‘Ik sta echt te genieten van de gezelligheid met elkaar op de baan’, aldus Peter Bode (Cable Partners), die zojuist zijn drie teamgenoten heeft zien excelleren op de tee. De FBC-leden speelden de wedstrijdvorm Texas Scramble, een relatief snelle variant waarin de flights het als geheel tegen elkaar opnemen.


Kennismaken
De FBC Golf Trophy bood ook beginnende golfers de kans kennis te maken met de sport. Ad Tieleman (Office Center) is een van hen. ‘Het is nog moeilijk om zo’n balletje te raken’, aldus Tieleman luttele minuten nadat hij voor het eerst een golfclub heeft vastgehouden. ‘Maar ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn. Goed met de heupen draaien is het geheim. Maar ik ben helaas niet meer zo soepel als vroeger.’ Ook Carola Cicoria (Interact CRM) schaarde zichzelf niet tot de ervaren golfers en deed mee aan de masterclass. ‘Ik overtrof mijn verwachtingen met een heel nauwkeurige chip’, aldus Cicoria. Dat ze daar ook nog eens een ingelijst Feyenoord-shirt mee won was een prachtige bonus.

Handicaps
De hoofdprijs, een voetbalreis naar een wedstrijd van FC Barcelona of Manchester City aangeboden door EMBoost, ging naar de flight van Q4U bestaande uit Arjo Smit, Leon Moor, Marcel van Ooijen en Martijn Hordijk. Een prestatie van formaat, gezien de grote hoeveelheid lage handicaps van enkele opponenten. ‘Ik had dan ook niet verwacht dat we zouden winnen’, aldus winnaar Moor na het in ontvangst nemen van de eerste prijs. ‘Maar met goede flightgenoten en een beetje geluk kom je heel ver.’ Het warme weer speelde de winnaars dus geen parten. ‘Wij hadden natte handdoeken bij ons en er werd genoeg water uitgedeeld. Alles was super goed verzorgd.’ De prijs maakte de dag helemaal compleet voor Moor en zijn kompanen. ‘Een geweldige prijs, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor Manchester.’ Uiteraard gaat de golftas dan ook weer mee.

da371c28dadc4f8f74257cb22d122175_2000_2000.JPG
8173249edfae180d4db9836279b5bf4e_2000_2000.JPG
3faf1e69bc137c27df1653b7a2b01c10_2000_2000.JPG