Informatie aanvragen
FBC

Feyenoord Business Club geniet van sportieve hereniging tijdens FBC-Golfdag

Donderdag 29 april vond de eerste van de twee FCB-Golfdagen plaats op Golfclub Kralingen midden in Rotterdam. Ruim dertig zakelijke relaties van Feyenoord trotseerden de herfstachtige omstandigheden voor een gezellig potje golf. Op de bijbehorende borrel werd gesproken over een schitterende manier om elkaar weer informeel en verantwoord te spreken, in plaats van alle meetings via Zoom of Teams.

Na regen komt zonneschijn
De aanhoudende regen en wind zorgden voor een gevoel van saamhorigheid en veel humor onder de aanwezige FBC-leden. Nadat iedereen was voorzien van een Feyenoord-outfit vond om 14:00 uur, precies toen regenbuien werden ingeruild voor zonnestralen, de shotgun-start plaats en kon het ‘balletje slaan’ beginnen.

 

Het stond symbool voor het gevoel dat bij vrijwel alle aanwezigen de afgelopen tijd heerste. De coronapandemie zorgt voor veel afstand, maar betere tijden lijken te verschijnen aan de horizon. Voor de FBC-leden kwamen deze tijden vorige week in de vorm van een ruim twee en een half uur durende golfsessie op de laagst liggende golfbaan van Europa.

 

‘Swingende traditie’

Voor een aantal FBC-leden was het niet de eerste keer dat zij deelnamen aan een FBC-evenement op een golfbaan. Een aantal zakenrelaties had Feyenoord-golftassen meegebracht en er was zelfs een Feyenoord-logo in het metaal van een golfclub gelaserd. Deze ‘swingende traditie’ valt dan ook altijd goed in de smaak voor het sportieve én sociale aspect.

Ouderwets gezellig afsluiten
Op de afsluitende borrel werd er onder het genot van hapjes en drankjes ouderwets nagenoten van de hereniging met de Feyenoord Business Club. De feeststemming was nog iets groter bij Benjamin Pinto (GASSAN Diamonds), die voor het behalen van de Longest een Feyenoord-fles Cava ontving. Het is geen volledige verrassing dat Pinto hiermee werd beloond, want hij golft regelmatig met Willem van Hanegem die hem dan van de nodige opbouwende kritiek voorziet. Daarnaast kon Hans de Rooij (Mascot Workwear) de champagne openen na het winnen van de Neary.

Volgende week mag de tweede groep FBC-leden genieten van dit FBC-event op Golfclub Kralingen. De jaarlijkse FBC Golf Trophy zal dit jaar in september plaatsvinden.