360 Tour
FBC

FBC beleeft opnieuw geslaagd bezoek aan Praag

De herinnering aan de reis en de wedstrijd van 14 april in het Edén Arena in Praag is er eentje voor in de boeken. En dat niet zomaar, de leden van de Feyenoord Business Club hebben weer genoeg herinneringen aan de tweede trip naar Praag. 

Het is dit seizoen inmiddels een bekend terrein voor de Feyenoord Business Club: Rotterdam The Hague Airport. De leden van de Business Club konden op de vroege woensdagochtend rekenen op een warm onthaal op de luchthaven. Voor sommigen een nieuwe ervaring met Feyenoord, maar voor velen een weerzien met oude bekenden die eerder dit seizoen als meereisden naar andere Europese bestemmingen.

 

Na een korte vlucht naar de Tsjechische hoofdstad stond een volgend warm onthaal gereed. Ditmaal in het Hilton Old Town in Praag, waar de FBC-leden onder het genot van een borrel zich voorbereidden op een vrije middag in het zonnige Praag die werd afgeslopen met een gezamenlijk diner.

 

Historische tour én matchday

Donderdag. Matchday. De wedstrijdspanning was al vroeg voelbaar bij de FBC-leden, dus als welkome afleiding stond er een cultureel programma op de planning. Een historische tramrit door Praag met als eindbestemming de Praagse Burcht zorgt niet alleen voor een flinke dosis gezelligheid, maar ook voor de nodige ontspanning.

 

Er werd na de tocht ook nog geluncht in één van de historische panden van de stad. Noem het toeval, achter de bar van het restaurant hangt er een Slavia Praag- shirt. De barman, trotse eigenaar van het shirt kan niet ontkennen dat het een spannende pot wordt. Dat er supporters van Feyenoord 1 in het restaurant zitten, vindt hij geweldig. Hij wordt dan ook snel grote maatjes met John van Groningen, Directeur van Van Groningen Sloopwerken. John mag dan ook een handtekening op het Slavia shirt plaatsen. ‘Lijkt me leuk om dan ook nog eens terug te gaan naar Praag en mijn Feyenoord 1 shirt door hém te laten tekenen. Kunnen we dat regelen?’ 

 

Ontknoping in Praag

Om 21:00 uur was het tijd voor de grote ontknoping: Slavia Praag – Feyenoord. Het duurde slechts twee minuten tot de eerste geluidsexplosie van Feyenoorders al te horen was in het Sinobo Stadium. Cyriel Dessers, de man die de vorige wedstrijd in Praag ook op het scorebord verscheen, zorgde voor een vroege voorsprong.

 

Na 45 minuten spelen leek met een 1-1 tussenstand de avond beide kanten op te kunnen gaan, maar in de tweede helft trok Feyenoord toch aan het kortste eind. Mede dankzij doelpunten van, daar is hij weer, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra werd het Feyenoord-feest in Praag compleet. Een prachtig slot van een prachtige Europese reis.

 

Eén ding is zeker, de FBC-leden vertrekken uit Praag met goed en trots gevoel. Een nieuwe dosis aan mooie herinneringen, wat zorgt voor nog meer verbondenheid.