Informatie aanvragen
Business

Een ode aan onze helden in 'Voor Altijd De Eerste'

Op 6 mei 1970 wint Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europacup I. Een unieke prestatie die stad en land op zijn kop zet en vijftig jaar na dato nog altijd veel waarde heeft voor de club. In dit jubileumjaar brengt Feyenoord in samenwerking met het AD het historische seizoen tot leven in het boek 'Voor Altijd De Eerste.'

Direct pre-orderen kan hier!

Voetbaljaar herbeleven
De winst van de Europacup I in 1970 heeft een halve eeuw later haast mythische waarde gekregen. Journalisten Ellen Mannens en Robert van Brandwijk halen de tijd van toen naar nu door verhalen te vertellen die dicht op de huid van de lezer zitten. Aan de hand van gesprekken met hoofdrolspelers als Rinus Israël, Wim Jansen en Franz Hasil, ooggetuigen, supporters, tegenstanders en door middel van honderden kranten- en tijdschriftartikelen laten ze het voetbaljaar herleven.

23 agenten
Voor Altijd De Eerste vertelt over de bekende, maar vooral ook de minder bekende feiten uit het Europese seizoen 1969-1970. Zo wilde trainer Ernst Happel bij zijn aantreden al weten wat zijn premie zou zijn bij het behalen van de Europacup, zou Willem van Hanegem bijna geen Feyenoorder meer zijn geweest, probeerde tegenstander Legia Warschau geld naar Nederland te smokkelen en hield de politie de feestvierende menigte van 200.000 mensen op de Coolsingel in bedwang met slechts 23 agenten.

Persoonlijke herinneringen
De verhalen over en rond de wedstrijden worden aangevuld met persoonlijke herinneringen, foto’s en verzamelingen van de trouwe supporters die Feyenoord door heel Europa achterna reisden. Daarnaast publiceert Voor Altijd De Eerste uniek beeldmateriaal van fotografen Tonny Strouken en Frans Hemelrijk, die het seizoen vastlegden in kleur. Voor die tijd tamelijk uniek.

Uniek document
Voor Altijd De Eerste vertelt het verhaal van elf aanraakbare, getalenteerde voetballers en hun kleurrijke coach, die elkaar gaandeweg vonden in een gezamenlijke missie: de beste van Europa worden. Met nog nooit gepubliceerde foto’s, documenten en tientallen souvenirs vormt dit boek een uniek document van een bijzondere periode. Of je er toen wel of niet bij was.

Nu exclusief te bestellen
Voor Altijd De Eerste is vanaf vandaag (maandag 30 maart) exclusief te bestellen in de webshop van het AD voor €27,95. Het boek is vanaf 17 april leverbaar. Klik hier om direct te bestellen.