Informatie aanvragen
Business

Diederik Gommers: 'aanvoerdersband mooier dan lintje van de koning'

Feyenoord heeft gisteren (dinsdag) de eerste serie aanvoerders van de samenleving bezocht om hen in het zonnetje te zetten. Intensivist Diederik Gommers, gezicht van de Nederlandse IC-zorg, was er een van.

Clubarts Casper van Eyck reikte Gommers de aanvoerdersband uit. Samen met Feyenoord-iconen Peter Houtman en Ben Wijnstekers roemde hij Gommers om zijn voortrekkersrol en de rust die hij uitstraalt in de publieke discussie over het coronavirus en de impact op de zorg. Daarnaast is hij veelvuldig in het nieuws om de ontwikkelingen op de intensive care te duiden. Die rol kan op veel waardering rekenen, gelet op de vele nominaties die Gommers ontving voor de eretitel ‘aanvoerder van de samenleving’. Als groot fan van Feyenoord achtte hij het een mooier cadeau dan een lintje van de koning, gaf hij dinsdagavond aan in het televisieprogramma Op1.

Naast Gommers bezocht de spelersbus van Feyenoord negen andere aanvoerders van de samenleving. In diverse woonplaatsen in Nederland werden kleine en grote initiatiefnemers geëerd om hun aanvoerderskwaliteiten. Stuk voor stuk mensen die in positieve zin het verschil maken, anderen inspireren en kracht tonen op momenten van tegenslag. 

Ken jij ook iemand die zich op geheel eigen wijze inzet voor de samenleving en een aanvoerdersband verdient? Meld dan jouw aanvoerder aan via het inschrijfformulier.

De beelden van onze eerste bezoeken bekijk je terug in de videospeler.