Informatie aanvragen
FBC

Dertiende FBC Golf Trophy succes: eerste hole-in-one!

Op een zonovergoten Prise ‘d Eau ontbrak het de deelnemers tijdens de dertiende editie van de FBC Golf Trophy afgelopen maandag aan niets: een heerlijk zomers zonnetje, een geweldige baan en heerlijke hapjes en drankjes. Als kers op de taart werd voor het eerst in de geschiedenis van de FBC Golf Trophy een hole-in-one geslagen! 

Er was voor deze dag aanvankelijk regenval voorspeld, maar volgens Dennis van Keulen (manager Sales en Events van Feyenoord) heeft de FBC patent op mooi weer tijdens dit jaarlijkse evenement. Dus scheen de zon ook deze keer. ‘Het doet ons goed om onze relaties op deze wijze bij elkaar te zien. Contacten worden gelegd, er wordt gelachen en dat in een sportieve ambiance. Het is heel belangrijk dat de club deze gelegenheid biedt.’

Fysiek evenement
‘Het is mijn eerste fysieke evenement sinds de kleinschalige bijeenkomst op het Zomerterras van De Kuip,’ vertelde Valerie de Haan, terwijl ze bij de ingang goodiebags vol Feyenoord-golfartikelen uitdeelde aan de binnendruppelende Business Club-leden. Dagdagelijks houdt zij zich bezig met ‘New Business’, maar maandag meldde zich bij Prise ‘d Eau voor de golfclinic.

De FBC-leden werden bij aankomst voorzien van een adidas Feyenoord-polo, een goodiebag en een lunchpakket. Nadat de ruim 250 gasten waren aangemeld, lichtte Van Keulen in zijn welkomstwoord het programma en spelregels toe. Ook was er ruim aandacht voor hoofdsponsor Svea Finans, subsponsoren Aon, VLS, Office Centre, Schildersbedrijf Van Der Ham en Mascot Workwear, alle holesponsors en de nieuwe trainingspartner JEX.

Trots
Rick Schuitert was een van de deelnemers namens JEX en sprak vol trots over de doorgroei van hun bedrijf: ‘Wij zijn als eerste FBC-lid doorgegroeid naar official trainingspartner. Dat is natuurlijk een heel mooie kans voor ons als jonge start-up uit Rotterdam. We krijgen veel positieve reacties. Het is ook gewoon leuk als je bij het stadion komt en je ziet allemaal supporters met JEX op hun borst lopen. Dat maakt me trots.’

Gedurende de dag waren er horecapunten over het terrein uitgezet, waar de golfers konden genieten van vissoep, een pokebowl met tonijn, geroosterd brood met gerookte zalm en een Double Dutch hamburger. Tijdens de wedstrijd werd gespeeld volgens de regels van het Texas Scramble-spel, waarbij de scores direct live doorgegeven konden worden via de Golf Genius-app. Een half uur na de start van de wedstrijd begon zowel de masterclass als de clinic.

Namens subsponsor Mascot Workwear was Angelo Heeren present. ‘Een mooie dag om hier bij te zijn. Ik sta bij deze stand en vier collega's doen mee met de wedstrijd, de masterclass en de clinic.’ Eén van de deelnemers van de clinic was Karin Goldewijk, aanwezig namens hoofdsponsor Svea. Het werd voor haar een mooie kennismaking met de FBC, want zij kroonde zich tot beste van de clinic-groep.

Hole-in-one
Tijdens de wedstrijd bleken vele FBC-leden een aardig balletje te kunnen slaan. Mede door de spelvorm vielen er vele ‘birdies’ en zelfs een enkele ‘eagle’ te noteren. Wat er alle voorgaande edities niet gebeurde, gebeurde nu wel: een hole-in-one! Deze werd geslagen door Sander Ponte van Bas Koesveld Schilderwerken.

Rond de klok van zes verzamelden de moegestreden, maar voldane golfers zich bij het terras voor het diner en de borrel. Terwijl ze konden genieten van de live muziek en het diner werd geserveerd, werden de prijswinnaars op het podium voor een laatste keer in het zonnetje gezet. Uiteindelijk werden Edwin Merk (Uniglobe), Edwin Westgeest (Rotterdam The Hague Airport), Cor van der Vorm (Oceaa Projects) en Martijn Smith (Maaskade Bevrachters) tot winnaars van de FBC Golf Trophy gekroond en mochten zij de schaal omhoog tillen.

Hoofdsponsor Rutger van der Starre van Svea sprak over een geweldige dag. ‘We hebben enorm geluk gehad met het weer, na de natte ellende die we de afgelopen weken over ons heen hebben gekregen. Vandaag was het echt genieten. Na de Golf Trophy van vorig jaar was er even een kleine periode dat we met groepen bij elkaar konden komen. Toen is alles vanwege de coronapandemie snel weer op slot gegaan. Dit is voor ons het eerste fysieke evenement sinds dat moment. We zijn daarbij tevens voor het eerst hoofdsponsor van dit event, na vorig jaar subsponsor te zijn geweest. Wellicht dat we dit voor de komende jaren gaan continueren,’ besloot een tevreden Van der Starre.

Heel goede dag
‘Beter een slechte dag op de golfbaan, dan een goede dag op kantoor... Maar dit was wel een heel goede dag op de golfbaan,’ sprak Rob Bom van VLS. Een mooie afsluiter van een geweldige dag.