360 Tour
Evenementen

De Kuip deels weer toegankelijk bij thuiswedstrijden

De stadions in Nederland gaan weer deels open voor publiek. Dit is een van de versoepelingen die het kabinet met ingang van woensdag heeft doorgevoerd.

Na ruim twee maanden met thuiswedstrijden in een lege Kuip, mag Feyenoord vanaf de stadsderby tegen Sparta Rotterdam op zondag 6 februari haar supporters en zakelijke relaties weer verwelkomen. Wel geldt hierbij de voorwaarde dat De Kuip maar voor een derde deel gevuld mag worden. Dit is in principe voor een periode van zes weken, al volgt er na drie weken een nieuw ‘weegmoment’.

Feyenoord betreurt de opgelegde beperkingen; de club had graag de poorten weer in zijn geheel geopend en een volle Kuip gezien bij de eerstvolgende thuiswedstrijd(en). Daar tegenover staat dat het team vanaf de stadsderby om te beginnen weer kan worden gesteund door haar supporters en zakelijke relaties. Deze steun is cruciaal voor de spelers en staf van Feyenoord 1 en werd enorm gemist in de afgelopen weken met de wedstrijden achter gesloten deuren. Ook in financiële zin is het belangrijk dat de poorten van De Kuip weer geopend gaan worden.

Feyenoord doet er in samenwerking met de KNVB, Eredivisie, alle andere clubs en FSV De Feijenoorder alles aan om zo snel mogelijk weer volgende stappen gezet te krijgen als het gaat om toelaten van supporters bij wedstrijden. Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn, worden deze uiteraard zo snel mogelijk gedeeld via de officiële clubkanalen.

Op dit moment zijn wij druk doende om, op basis van de nieuwe maatregelen, het stadion in te delen. U zult zo spoedig als mogelijk worden geïnformeerd over de beschikbaarheid van uw zakelijke kaarten.

Bekijk hier een interview met commercieel directeur Joris van Dijk, die namens de Feyenoord-directie een reactie geeft op de versoepelingen.