Informatie aanvragen
Business

De A van all-inclusive wedstrijdbeleving

Wie kiest voor een zakelijk arrangement in Vak A weet een aantal dingen zeker: het zicht is goed, de sfeer is zoals te verwachten bij een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip en rondom de wedstrijd is er de mogelijkheid om rustig te genieten van een hapje en een drankje in de Van Zandvlietzaal.

Het is gezellig druk aan de monumentale zijde van De Kuip deze zaterdagavond. Zakenrelaties proosten in de authentieke en ruim opgezette Van Zandvlietzaal op zakelijk en sportief succes. Een uur voor de wedstrijd tegen De Graafschap loopt de zaal goed vol. De sfeer is gemoedelijk, de gelegenheid tot netwerken uitstekend.

Blauwe stoelen
Waar de meeste zakelijke vakken zich aan de Maaszijde van het stadion bevinden is Vak A samen met de Shipping Club gevestigd aan de overkant. Concessies op het gebied van voetbalbeleving en netwerken wordt hier echter niet gedaan. Het meest opvallende verschil: de stoelen. Stoelhouders in Vak A nemen plaats op de voor De Kuip zo kenmerkende blauwe zitjes. Als ergens de unieke sfeer van het stadion beleefd kan worden is het hier op de eerste ring.

‘Schappelijke prijs’
‘Ik zou best een stoel aan de overzijde kunnen kopen, maar prijstechnisch is dit vak aantrekkelijker’, geeft Tim Winselaar (SWAP) aan. Het grote voordeel vindt de ondernemer de hospitality rondom de wedstrijd. ‘Lekker een drankje drinken binnen maakt de wedstrijddagen zo mooi. Het is allemaal gewoon goed geregeld voor een schappelijke prijs. Ik zou niet anders willen.’

Sfeer
Voordat hij een slok neemt van zijn biertje waagt Winselaar zich nog even aan een voorspelling. ‘Schrijf maar 4-0 op’, zegt hij met overtuiging. Eenmaal op het vak, dat op enkele seconden lopen van de Van Zandvlietzaal ligt, zijn de Vak A-stoelhouders klaar voor een typische zaterdagavondwedstrijd met veel sfeer, doelpunten en natuurlijk een zege van Feyenoord. Die verwachting komt uit. Feyenoord wint met 4-0 van De Graafschap en de Vak A-stoelhouders keren tevreden terug naar de Van Zandvlietzaal.

‘Mooi dat ze vanavond hebben gewonnen’, aldus Martin Willemsen, die zich gelukkig prijst met zijn zakelijke arrangement. ‘Ik heb een mooie plaats in het midden van het stadion, precies ter hoogte van de middellijn. Daar bof ik wel mee. Ook is het lekker om na afloop nog uitgebreid een drankje te doen. Zo wacht ik altijd even tot de massa weg is en kan ik direct naar huis.’ Voordat het zover is geniet hij nog even na, net als tientallen andere Vak A-genoten.