Informatie aanvragen
FBC

Businessreis naar Milaan maakt indruk op FBC leden

De Feyenoord Business Club heeft een memorabele reis naar Milaan achter de rug. Tijdens de tweedaagse trip bezochten de ruim zestig FBC-leden onder meer de hoogtepunten van de stad en het legendarische stadion San Siro, waar de Champions League-wedstrijd Internazionale – FC Barcelona op het programma stond. De reis werd afgesloten met een meet & greet met voormalig Feyenoorder Stefan de Vrij.

Voor Feyenoord is San Siro, de voetbaltempel in Milaan, al sinds 1970 een stadion dat emoties als blijdschap en trots oproept. Sinds Ove Kindvall er de winnende Europa Cup I-treffer tegen Celtic maakte kan het stadion niet meer stuk bij liefhebbers van Feyenoord. Zo ook bij de leden van de Feyenoord Business Club, die dinsdag 6 november een geweldige avond beleefden in het Milanese stadion. ‘Internazionale – FC Barcelona is natuurlijk een prachtig affiche’, aldus Joost Batelaan van de gelijknamige firma, die het stadion nooit eerder heeft bezocht. Ook Edwin Roos (Allround Cargo Handling) maakt deze dinsdagavond zijn debuut in het San Siro. ‘De wedstrijd is de voornaamste reden dat we meegaan’, geeft Roos aan. ‘Het zal een mooi spektakel worden.’

Meters maken in Milaan
Eerder die dag vertrokken Roos en de overige FBC-leden al vroeg richting Italië. Eenmaal aangekomen in de stad van de mode genoot het gezelschap van een welkomstborrel, waarna de middag vrij was in te delen. De FBC-leden maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om de beroemde winkelstraten af te struinen. Een bezoekje aan de in het oog springende Dom van Milaan mocht natuurlijk niet ontbreken. Het was de perfecte voorbereiding op het wedstrijdarrangement, dat naast toegang tot de Champions League-kraker ook een diner in restaurant Canter 1920 bevatte. Het fraai ingerichte restaurant, gelegen onder de rook van het immense stadion, bracht de FBC-leden in de juiste stemming voor de wedstrijd.
 

'Het was negentig minuten lang voetbal van het hoogste niveau'

Saamhorigheid
‘Toch heb ik nu minder spanning dan tijdens andere FBC-reizen’, aldus Peter Schouten (Supermaritime) over de aanloop naar de wedstrijd Internazionale – FC Barcelona. ‘Normaal speelt Feyenoord natuurlijk altijd, maar een wedstrijd als deze is ook leuk.’ Schouten greep de kans om mee te gaan naar Milaan met beide handen aan. ‘Ik ga vaak mee met FBC-reizen. Zo kom ik op plekken waar ik nog nooit geweest ben. Odessa, Kiev, Krasnodar, noem het maar op.’ Schouten waardeert het feit dat hij veel reisgenoten kent van eerdere trips. ‘Dat zorgt toch voor een extra stuk saamhorigheid’, lacht hij.

Intens
San Siro – tijdens thuiswedstrijden van Internazionale omgedoopt tot Giuseppe Meazza – herbergt deze avond 80.000 fanatieke supporters. ‘Het was zo indrukwekkend om te zien’, aldus Batelaan. ‘Samen met de Italianen beleefden we de wedstrijd heel intens. Daar kwam nog eens bij dat het negentig minuten lang voetbal van het hoogste niveau was.’ Helaas voor de voetballiefhebbers – en zo mogen de leden van de FBC toch wel genoemd worden – kwam superster Lionel Messi niet binnen de lijnen. ‘Stiekem kom je daar toch voor naar het stadion’, geeft Schouten toe. Ook zonder Messi is Barcelona een topploeg, zo blijkt. Het duel eindigt in 1-1, mede dankzij een sterk spelende Stefan de Vrij, die een dag later alle FBC-leden ontmoet. Een voetbalavond om nooit te vergeten.

Meet & greet
Op dag twee, nog voordat De Vrij aanschuift bij de lunch in restaurant Rossini, maakt een deel van de groep de benen los in Milaan. Onder leiding van gidsen verkennen kleine groepen per fiets de stad met 1,3 miljoen inwoners. Edwin Roos kijkt ondertussen ook al uit naar de ontmoeting met De Vrij. 'Ik ben erg benieuwd hoe hij de wedstrijd heeft beleefd.’ Het blijkt dat niet alleen de FBC-leden onder de indruk van de sfeer in het stadion waren. Ook De Vrij genoot van de ambiance tijdens het duel met de Spaanse grootmacht, bekent hij in het restaurant. ‘Barcelona zette ons steeds vast, maar gelukkig hebben we een tactisch sterke trainer en supporters die ons fantastisch steunen’, aldus De Vrij tegen enkele FBC-leden. De verdediger is inmiddels aan zijn vijfde seizoen in Italië bezig. ‘Het leven hier bevalt goed’, antwoordt De Vrij op een van de vele vragen van de Business Clubleden.

‘Wat een sympathieke jongen’ en ‘top dat hij hier tijd voor neemt’ zijn enkele reacties op het bezoek van de verdediger, waarna de FBC-leden zich moeten opmaken voor de reis richting Nederland. Wellicht zien ze De Vrij in de toekomst terugkeren in het stadion waar ze nu regelmatig genieten van voetbal in combinatie met hospitality- en optimale netwerkmogelijkheden.