Informatie aanvragen
FBC
0d9208f989e7b311421d2b453abed02b_2000_2000.jpg

Arne Slot maakt indruk op FBC-leden na informele kennismaking

Arne Slot maakt indruk. Als trainer op het veld, voor de camera’s en ook in een zaal met ondernemers, zo bleek tijdens de FBC Business Borrel op maandagavond 4 oktober in De Kuip. Volgens goede traditie, zo introduceerde Feyenoords Manager Sales & Events Dennis van Keulen hem, organiseerde de Feyenoord Business Club een uitgebreide kennismaking met de nieuwe trainer.

230 FBC-leden waren naar de kennismaking met Arne Slot gekomen. De trainer antwoordde openhartig op de vragen van presentator Menno Tamming en de mensen uit de zaal. 
Het was de dag na de teleurstellende nederlaag tegen Vitesse, maar in zijn welkomstwoord ging Dennis van Keulen ook in op de 4-1 winst van Feyenoord tegen Ajax in de eerste vrouwen-Klassieker ooit. Een wedstrijd die ook door aardig wat FBC-leden was bezocht. Van Keulen was ook blij om de eerste FBC-reizen sinds lange tijd aan te kunnen kondigen, voor de uitwedstrijden in de UEFA Conference League: van 3 tot en met 5 november naar Berlijn en van 24 tot en met 26 november naar Praag.

Weer de eerste?
Over die nieuwe Europese competitie kreeg Arne Slot een vraag van een van de FBC-leden. ‘Nou, het is meer een verzoek: we waren steeds de eerste. Wil je ervoor zorgen dat Feyenoord na de Europacup 1, de Europacup 2, de UEFA-cup en de Wereldbeker ook de eerste Nederlandse club is die de Conference League wint?’ Het typeert het enthousiasme binnen de club over de trainer, die volgens de FBC-leden binnen enkele maanden al indruk maakt met het vertoonde spel en de goede seizoenstart. 

Energie en enthousiasme

Dat komt vooral dankzij hard werken, gaf Arne Slot aan. ‘Daar is deze groep toe bereid. Dat zit ook in het DNA van deze club. Iedereen snakte ernaar dat we in ieder geval elke wedstrijd vol op de aanval spelen met veel energie en enthousiasme. Met hoge druk op de tegenstander. Dat hebben de spelers fantastisch opgepakt.’ Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? ‘Op de inhoud. Spelers accepteren argumenten. Het hoofdbestanddeel van het trainerschap is met mensen omgaan en herkennen wat ze op dat moment nodig hebben: enthousiasmering of juist even de vinger op de zere plek. Ik heb beelden laten zien van de Champions League-finale en hoe hard die spelers werken. Op het allerhoogste niveau… Dan moeten wij dat toch ook leveren.’

Aan het eind van het interview werd een gesigneerd trainingsshirt van Arne Slot verloot. De trainer haalde zelf het winnende lot uit de emmer en overhandigde het shirt aan winnares Gina Batenburg van THINK360.

Nergens zo toegankelijk

Ludo Goudkuil van Goudkuil Bouwmanagement heeft genoten van de gezelligheid. ‘Ik ben nu twee jaar lid van de Feyenoord Business Club en het eerste jaar heb ik alleen fysiek de FBC Golf Trophy meegemaakt. Daarna viel alles stil door corona. Nu er weer meer kan en mag, ben ik er graag bij. Helemaal omdat ik me snel thuis voelde. Ik netwerk best veel, maar nergens is het zo toegankelijk als hier. Je hoort er meteen bij.’

Geboeid geluisterd
Claudio Simbula van binnenvaartcoöperatie PTC vond het een interessante avond: ‘Goed georganiseerd en met lekker eten.’ Hij heeft geboeid geluisterd naar het interview met Arne Slot. ‘Leuk om zijn verhaal te horen. Heel duidelijk, hij kan goed uitleggen.’ Lovende woorden voor de nieuwe trainer had ook Ingmar Groenwegen na afloop. Hij verkocht vorig jaar zijn financieel advieskantoor en werd prompt dit jaar lid van de FBC. ‘Om de club extra te steunen.’ Hij noemt Arne Slot ‘rustig en reëel. En eerlijk. Hij trekt niet alle lof en belangstelling naar zich toe.’ Een trainer die bij de club past en een man naar ons hart, vond Rolf Bakker van Nautilus Beheer. ‘Hij is erin geslaagd het team in korte tijd fantastisch neer te zetten. Wacht, daar zie ik een bekende… Die ga ik even gedag zeggen. Zo goed om iedereen weer in het echt te zien…’  Daarmee verwoordde hij de mening van alle aanwezigen, die zichtbaar genoten van de verschillende gerechten die bij vijf buffetten werden geserveerd. En van de onderlinge gesprekken met oude én nieuwe bekenden.